Itä-Häme

Valta vaihtuu Kaikulanmäellä - säätiö siirtyy vastaamaan Hartolan Linna Hotellin toiminnasta

Viestikapula siirtyy Päivi Koskelalta Itä-Hämeen kansansivistystyön säätiölle. Toimijavaihdoksesta huolimatta Itä-Hämeen opiston rehtori Antti Ruotsalainen vakuuttaa, että toiminta jatkuu entisellään. Uusia tuulia on kuitenkin suunnitteilla: yhteistyötä on kehitteillä muun muassa Hartola Golfin kanssa.

Katse kohti tulevaa. Itä-Hämeen opiston uusi rehtori Antti Ruotsalainen ja Itä-Hämeen kansansivistystyön säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija-Liisa Mamia uskovat Kaikulanmäen tulevaisuuden olevan valoisa. Kuva: Leevi Vähälä

Itä-Hämeen opiston toimintaa Hartolassa ylläpitävä Itä-Hämeen kansansivistystyön säätiö vastaa lokakuun alusta lähtien myös naapurissa sijaitsevan Linna Hotellin toiminnasta.

Hotellikiinteistön omistava säätiö irtisanoi Linna Hotellin yrittäjänä tällä hetkellä toimivan Päivi Koskelan Linnanrauha-yhtiön vuokrasopimuksen marraskuussa. Säätiö tarjosi Linnanrauhalle mahdollisuutta jatkaa vuokralaisena uusin ehdoin, mutta neuvottelut eivät tuottaneet tulosta.

Jatkossa hotellin toiminnasta vastaa säätiön omistama Linna Hotelli oy.

Koskela yhtiöineen ehti pyörittää hotellia liki seitsemän vuotta. Sitä ennen hotellin yrittäjänä piipahti vain puolen vuoden ajan Mika Osmo. Ennen Osmoa hotellin toimintaa pyöritti säätiö itse.

Toiminta jatkuu entisellään ja toivottavasti myös ilman keskeytystä. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija-Liisa Mamia

"Toiminta jatkuu entisellään"

Itä-Hämeen opiston uuden rehtorin Antti Ruotsalaisen mielestä toimijavaihdos on saanut Hartolassa kokoaan suuremmat mittasuhteet.

Sitkeistä huhuista huolimatta hotellin toimintaa ei olla ajamassa alas tai vähentämässä. Muun muassa korjaustöiden vuoksi käytöstä pois ollut uima-allas avautuu mitä todennäköisimmin jo syyskuussa.

- Toiminta jatkuu entisellään ja toivottavasti myös ilman keskeytystä, Ruotsalainen ja Itä-Hämeen kansansivistystyön säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija-Liisa Mamia vahvistavat.

Osaava henkilökunta

Koskela vastaa Linna Hotellin toiminnasta entiseen tapaan syyskuun loppuun saakka. Asiaan ei Koskelan mukaan liity suurta dramatiikkaa, vaikka yrittäjä olisi toimintaa mielellään vielä jatkanutkin.

- Olen silti hyvillä mielin. Nurkkiin ei pidä rakastua, Koskela naurahtaa.

Päivi Koskela olisi halunnut jatkaa Linna Hotellin yrittäjänä. Säätiö ja yrittäjä eivät kuitenkaan päässeet sopuun uudesta vuokrasopimuksesta. Kuva: Leevi Vähälä

Lähtöön liittyy kuitenkin myös haikeutta. Koskela kehuu henkilökuntaansa, jonka kanssa tehty työ on ehtinyt kerätä useita palkintoja.

- Olemme rakentaneet tyhjästä Hartolan kannalta merkittävän matkailutuotteen ja tehneet samalla valtavan pohjatyön tulevaisuutta varten. Siksi toivon, että säätiö ottaa tämän bisneksen vakavasti, Koskela lisää.

Koskelan mielestä Linna Hotellin kaltainen paikka vaatii kasvot ja vahvan vetäjän.

- Olen tietysti huolissani siitä, kuinka hyvän tuotteen käy. Mutta ilman muuta toivon hotellin jatkolle pelkkää hyvää, jatkosuunnitelmistaan vielä vaitonainen Koskela sanoo.

Mamia ja Ruotsalainen kehuvat Linna Hotellin nykyisiä palveluita. Yksi laadun tae jatkossakin olisi Linna Hotellin nykyisen henkilökunnan jatkaminen työssään toimijavaihdoksen jälkeen.

- Linna Hotellilla työskentelee erittäin hyvä henkilökunta. Olisi siis hyvinkin suotavaa, että he pystyisivät jatkamaan vaihdoksesta huolimatta. Neuvotteluja on tarkoitus käydä näinä viikkoina, Ruotsalainen tarkentaa.

Mahdollisuuksia luoda uutta

Linna Hotelli on elintärkeä osa Itä-Hämeen opiston toimintaa ruokailujen ja majoitustilojen vuoksi. Majoitustilojen tarpeen kasvu on Mamian mukaan yksi syy siihen, miksi säätiö halusi siirtyä vastaamaan hotellin toiminnasta itse.

- Etenkin kielikursseille tuleva vanhempi väki kaipaa hotellitason majoitusta. Tällä hetkellä kursseja järjestetään englannin, espanjan ja venäjän kielissä, ja harkinnassa ovat kiina, japani ja unkari, Mamia kertoo.

Myös lukion tilanne näyttää Ruotsalaisen mukaan syksyn opiskelijamäärän osalta hyvältä jo nyt. Lukioon on käynnissä jatkuva haku, ja halukkaille paikkoja vielä löytyy.

Ruotsalaisen mielestä Linna Hotellin kiinteistössä on vielä paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia, ja se on ollut osin vajaakäytössä. Yhteistyötä on kehitteillä muun muassa vierellä sijaitsevan Hartola Golfin kanssa.

- Kaikulanmäellä on nyt puhallettava yhteen hiileen. Myös yhteistyön kehittäminen koko Hartolan alueella on tärkeää, Ruotsalainen näkee.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat