Itä-Häme

Päijät-Hämeen työttömyys väheni vuoden takaisesta: Hartolassa laskua yli 10 prosenttia

Arkistokuva. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Työttömyys väheni heinäkuussa Päijät-Hämeen kaikissa kunnissa vuoden takaiseen verrattuna, käy ilmi Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta. Päijät-Hämeessä oli tämän vuoden heinäkuun lopussa 13 994 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 040 vähemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin kasvoi Päijät-Hämeessä tämän vuoden kesäkuusta 397 henkilöllä. Kesäkuussa 2017 maakunnassa oli yhteensä 13 597 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin kolme prosenttia vähemmän kuin kuukautta myöhemmin.

Eniten työttömien työnhakijoiden määrä väheni vuoden takaisesta Hartolassa ja Hollolassa. Hartolassa työttömiä työnhakijoita oli heinäkuussa 11 prosenttia ja Hollolassa 10 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Eniten työttömiä työnhakijoita koko työvoimasta oli heinäkuussa 2017 Päijät-Hämeen kunnista Lahdessa, jossa oli yhteensä 9 622 työtöntä työnhakijaa. Tämä on noin 17 prosenttia koko kunnan työvoimasta. Työttömien määrä vuoden takaisesta väheni 686 henkilöllä.

Vähiten työttömiä työnhakijoita työvoimasta oli Hollolassa, jossa työttömien työnhakijoiden osuus kunnan koko työvoimasta oli 10,3 prosenttia.

Päivitetty 22.8.2017 kello 12.26: Lisätty kuinka monella henkilöllä Lahden työttömien työnhakijoiden määrä väheni heinäkuuhun 2016 verrattuna.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat