Itä-Häme

Päijät-Hämeen potentiaalisimmat kasvuyritykset on valittu: Onko joku näistä tulevaisuuden menestyjä?

Yksi valituista on Ettonet, joka valmistaa apuvälineitä kotiin. Kuvassa on kahva, jonka voi kiinnittää mihin tahansa, missä lisätuki on tarpeen. Kuva: Mirja Hussain

15 päijäthämäläistä yritystä on valittu Kasvupolulle. Mukaan haki 37 kasvuyritystä, joista tuomaristo valitsi 15 lupaavinta. Mukaan valitut yritykset saavat kasvuvalmennusta ja asiantuntijoiden parhaat vinkit. Kaksi parasta yritystä etenee valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin.

Päijät-Hämeessä mukaan valitut yritykset ovat Dinox Sport Oy, Ekomuovi Oy ja Holmet Oy Hollolasta, Lehmonkärki Asikkalasta, Orima-Tuote Oy Orimattila, HEMMI kodit Oy Heinolasta, Ettonet Oy, Sarin-Väisänen Oy, Kitetirri Tmi, Notkee.com Oy, Chic Mini Me Oy, Mainostoimisto MBE sekä Tricton Oy Lahdesta, Tapahtumahotelli Tallukka Vääksystä ja Tiva Myynti Oy Nastolasta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät muun muassa liikuntavälineiden valmistukseen, kattosuojien ja aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmiin, seniorituotteiden myyntiin, majoituspalveluihin, mainosformaattien kehittämiseen, lastenvaateverkkokauppaan.

Rima ylös rohkeasti

Valintakriteereinä oli motivaatio, hakemuksen laatu, yrityksen markkinapotentiaali, skaalautuvuus ja liikeidean uskottavuus ja ainutlaatuisuus. Yrityksiltä toivottiin realismia, mutta myös tervettä itsetuntoa.

– Suomea, ei kannata jäädä valloittamaan, maailmalle vaan. Kotimaassa piipertämisen voi suosiolla unohtaa monilla aloilla. Tärkeämpää miettiä, miten otetaan suoraan loikka meren yli, oli se sitten Itämeri, Atlantti tai mikä meri hyvänsä, tuomariston puheenjohtaja Timo Wallenius sanoo.

Tuomaristossa on Walleniuksen lisäksi muita paikallisia elinkeinovaikuttajia.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat