Itä-Häme

Peliitat kohtaa joukkueet sarjataulukon molemmista päistä – heinolalaisten "Hannes Björninen" sivussa pelikiellon vuoksi

Mestiksen sarjajumboksi valahtanut Peliitat isännöi perjantaina vain pisteen päässä porskuttavaa RoKia.

Peliittojen kultakypärä Sakke Hämäläinen ei ole mukana heinolalaisten kokoonpanossa viikonlopun RoKi- ja KOOVEE-otteluissa. Hämäläinen kärsii viime perjantain KeuPa-pelissä päähän kohdistuneesta taklauksesta saamaansa pelikieltoa. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat avasi uuden vuosikymmenen Mestis-pelit Keuruun Pallolle koetulla 4–2-vierastappiolla sekä Imatran Ketterästä napatulla 3–2-rankkarivoitolla.

Sarjataulukon viimeisellä sijalla majaileva Heinolan kiekkoylpeys kohtaa viikonloppuna kaksi joukkuetta taulukon ääripäistä. Perjantaina kotikaukalossa vastaan luistelee vain pisteen heinolalaisten edellä oleva Rovaniemen Kiekko, jolla on tosin kolme ottelua isäntiä vähemmän pelattuna.

Joukkueiden kaksi aiempaa Rovaniemellä pelattua kamppailua olivat tiukkoja loppuun asti. Ensimmäisen vei Peliitat voittolaukauskilpailun jälkeen 3–4 ja toisen RoKi varsinaisella peliajalla 3–2.

– Molemmissa otteluissa veimme peliä maalipaikkojen valossa. Haluamme olla myös kotikaukalossa hallitsevampi ja ennen kaikkea tehokkaampi osapuoli, sanoo Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

Hän on meidän Hannes Björninen. Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjän luonnehdinta keskushyökkääjä Sakke Hämäläisestä

Sunnuntaina Peliittojen bussi suuntaa Tampereelle sarjakärki KOOVEEn vieraaksi. Hyvin organisoidussa tamperelaisjoukkueessa pelaa useita Ilves- ja Tappara-taustaisia pelaajia.

– Siellä ei ole mitään Mestis-jyriä vaan nuoria ja lahjakkaita pelaajia, jotka pyrkivät urallaan eteenpäin.

Edellisessä Tampereella pelatussa ottelussa KOOVEE murjoi Peliitat jäänrakoon lukemin 7–1. Kahdesta heinolalaisten kotiottelusta vierasvoitto kirjattiin vain yhden maalin erolla.

Gymer ja Kinnunen jatkavat Peliittojen mukana

Peliitat lähtee viikonlopun kamppailuihin ilman joukkueen parasta pistemiestä, 28 ottelussa tehot 10+14 summannutta Sakke Hämäläistä. Joulukuussa 21 vuotta täyttänyt hyökkääjä sai kolmen ottelun pelikiellon viime perjantain KeuPa-mittelössä sattuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

– Sakke on ollut läpi kauden meidän kärkiäijiä molempiin suuntiin ja jättää totta kai ison loven. Hän on vastuullinen pelaaja, joka pystyisi pelaamaan jo Liigassakin mitä tahansa ruutua. Hän on meidän Hannes Björninen: pelaa isoja minuutteja niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimillakin.

Hämäläisen poissaolon vuoksi Peliittojen kultaista kypärää kantaa viime kaudella KeuPassa ja RoKissa kiekkoillut Matias Mustonen. 22-vuotias hyökkääjä on viimeistellyt yhdeksän täysosumaa ja kirjannut yhteensä 22 tehopistettä.

Pelicans-lainat Frank Gymer ja Santtu Kinnunen jatkavat Peliittojen mukana myös viikonlopun kamppailuissa. Pelicansin sopimuspelaajista hyökkääjä Otto Nieminen loukkaantui vuoden avanneessa KeuPa-pelissä ja on toistaiseksi sivussa, kuten myös Ketterää vastaan osumaa saanut A-juniori-ikäinen puolustaja Juuso Arola.

RoKia vastaan Peliittojen maalia vartioi Sami Suni ja luukkua aukoo Vesa-Matti Kohopää.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat