Peliitat jatkaa sarjajohdossa

Roope Elimäki syötti Peliittojen avausmaalin.

Tuomo Seppänen

Mestiksen kärkikamppailu pelattiin perjantain sarjakierroksella Heinolassa. Sarjaa avauskierroksen jälkeen johtaneen Heinolan Peliitat haastoi sarjakakkonen Kiekko-Vantaa. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, myös numerollisesti kun vierailija tasoitti ottelun kakkoserässä. Peliitat väänsi päätöserässä tarvittavan maalin ja voitti numeroin 2-1(1-0,0-1,1-0).

Avauserää oli pelattu hieman vajaa yhdeksän minuuttia, kun Peliitat rankaisi ylivoimalla. Roni Rukajärvi ja Roope Elimäki junaili Ville-Matti Koposelle tekopaikan, eikä kapteeni erehtynyt. Peliittojen maalilla toista otteluaan torjuva, A-juniori Emil Larmi torjui 10 kertaa ja on nyt pitänyt nollan peräti 80 minuuttia.

Larmin nolla piti 91 minuuttia ja 51 sekuntia. Kiekko-Vantaan Henri Tamminen sooloili komean yksilösuorituksen Peliittojen pelatessa alivoimalla. Pelillisesti Kiekko-Vantaa ansaitsi tasoituksensa, sillä peli pyöri enemmän Peliittapäädyssä.

Päätöserä alkoi Peliittojen osalta rikkinäisesti. Kolme perättäistä jäähyä piti paineen kotijoukkueen päädyssä. Täysikentällisin Peliitatkin pääsi taas peliin mukaan ja Miska Siikonen tälläsi Ilari Metsolan ja Miika Roineen esityöstä kotijoukkueelle illan toisen osuman ajassa 49:28.

Kommentoi

Palvelut