Kansalaiskanava

Lukijalta

Israelin valtion 70-vuotisjuhlissa

Patmos -järjestön väkeä kutsuttiin Suomesta 52 henkilöä juhliin mukaan.

Suomestakin oli kutsuttu kyseessä olevaan juhlatilaisuuteen 52 henkilöä. Tilaisuus oli Tel Avivin lentokentällä jossa vuorokoneet laskeutuivat 5 minuutin välein juhlayleisön, jota oli noin 2000 henkeä, päiden ylitse.

Joku ehkä ihmettelee minkä takia tähän tilaisuuteen oli kutsuttu myös meitä suomalaisia? Kutsu oli osoitettu Patmos-järjestölle, jonka pitkäaikainen johtaja Leo Meller on vaikuttanut myös Israelin ja israelilaisten hyväksi kymmeniä vuosia muun muassa tällä matkalla MDA:lle, vastaa meidän punaista ristiä, lahjoitettiin Siilossa Patmos ystävien kustantamana ambulanssi, jonka kauppahinta on pyöreästi 100 000 euroa.

Näitä vastaavia autoja on lahjoitettu kymmeniä. Jos pysytään lentoliikenteessä niin Patmos-järjestö on kustantanut Jerusalemin suurimman sairaalan Haalessan katolle valtavan helikopterien laskeutumispaikan ambulanssikoneita varten.

Patmos on ollut osallisena myös sairaaloiden rakentamisessa mm. Israelin rajan tuntumassa.

Kysynet miksi Patmos osallistuu edellä mainittuihin toimiin ja asioihin? Lyhyt vastaus on siinä, että Raamattu sanoo tuhansien vuosien takaa, että juutalaiset tulevat palaamaan isiensä maahan.

Pienenä episodina mainittakoon vaikkapa se, että entisestä Neuvostoliitosta piti aikanaan lähteä vajaan miljoonan vahvuinen maahanmuuttajien joukko kohti Israelia, mutta Neuvostoliiton viranomaiset eivät sallineet tuollaisen porukan poislähtöä.

No mitä tapahtui? Neuvostoliiton nimi pyyhittiin pois ja tuli Venäjä tilalle ja niin tuokin joukko sai lähtöluvan kotiinsa kuten Raamattu tuo sen julki. Mitä muuta tämä Patmos tekee ympäri maapalloa?

 Joka vuosi järjestö lähettää rekkavaunulasteittain avustuksia muun muassa Romaniaan lapsille, jotka elävät tosi kurjuudessa.

Samaan aikaan itsenäisyysjuhlan kanssa sattui myös kaatuneiden muistopäivä, joka kunnioittivat myös sotilaat, huomioikaa seikka, että myös naiset kantavat aseita. Samassa päivässä klo 04, kun tulimme Israeliin niin USA, Venäjä, Ranska ”kunnioittivat” Syyrian rajan takana ampumalla 105 ohjusta Syyriaan. Ihmettelet ehkä myös miksi Israeliin voi huoletta matkustaa?

 Koska Raamattu kertoo myöskin tämän ajan mitä me nyt elämme ja sen, että Israel on valppaana naapurien hyökkäyksille. Naapurit uhoavat sillä, että he ajavat israelilaiset mereen, se ei muuten tule onnistumaan. Jos nyt otamme vain yhden profetian noin 2500 vuoden takaa niin jos olet seurannut mitä Damaskoksessa tapahtuu, niin sekin on Raamatussa kerrottu pilkun tarkkuudella.

Teksti Osmo Jääskeläinen

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat