Mainos: Delticom

Moottoripyöräilykausi kääntyy kohti syksyä

Motoristeille vuoden parasta aikaa on luonnollisesti ajokausi. Suomessa moottoripyöriä aletaan useimmiten ottaa käyttöön talviteloilta huhti- tai toukokuussa, ajokauden jatkuessa syksyllä ainakin syyskuun puolelle. Tällä hetkellä ajokausi on vielä parhaimmillaan, kesäpäivät ja illat tarjoavat ainakin suurimmilta osin lämpimät ja kirkkaat olosuhteet moottoripyöräilyn harrastamiseen. Monet harrastajat haluavat venyttää ajokautta niin pitkälle kuin mahdollista. Myös syksyllä on mahdollista nauttia kauniista syyspäivistä moottoripyörän sarvissa, eikä viilenevä lämpötilakaan pääse haittaamaan mikäli ajovarustus on asianmukainen. Syksyn mukana saapuvat myös syyssateet, puista tipahtelevat lehdet sekä tietysti pimeät syysillat. Syksyn ja kevään ajokelit ovat usein moottoripyörän rengastukselle kesää haastavammat, sillä tienpinnat ovat useammin liukkaita syystä tai toisesta.

Tästä syystä renkaiden kuntoon on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota sekä ajokauden alku- ja loppupuolella. Moottoripyörän renkaiden kunnolla on ajettavuuteen todella suuri merkitys, ja suurin osa motoristeista muistaakin huolehtia niiden kunnosta asianmukaisesti. Verkkokauppojen tarjonnasta löytyy helposti tarpeeseen sopivat moottoripyörän renkaat, ja myös hinta on usein edullisempi kuumimman sesongin ulkopuolella. Moottoripyörän renkaiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita oman ajokin ominaisuuksien lisäksi myös omaan ajotyyliin, urheilullisempi ajotapa tai mahdolliset ratapäivävierailut vaativat renkaalta erilaisia ominaisuuksia kuin rauhallinen matka-ajo.

Syksyn ajokeleillä rengastuksen lisäksi jo aiemmin mainittu ajovarustus on suuressa roolissa. Kunnollinen säältä suojaava ajovarustus mahdollistaa miellyttävät ajoreissut viileämmilläkin keleillä. Ajamisesta voi keskittyä nauttimaan kun ei tarvitse keskittyä kastumiseen tai palelemiseen kaiken aikaa! Joistain pyörämalleista löytyy jo vakiovarusteena kylmempinä ajopäivinä erittäin miellyttävät kahvanlämmittimet, ja sellaiset on mahdollista myös asentaa jälkikäteen kohtuullisella vaivannäöllä.

Tiet liukastuvat syyssateiden lisäksi myös puista tippuvista lehdistä, ja ajonopeus on tärkeää sovittaa kelin mukaiseksi. Hyväkuntoisilla renkailla varustetulla moottoripyörällä matkaa on kuitenkin miellyttävä taittaa myös syksyisemmillä keleillä.

Useat moottoripyörävakuutukset ovat nykyisin ympärivuotisia, eikä seisonta-aikaa tarvitse erikseen ilmoittaa. Pidemmästä kaudesta nauttiville motoristeille tällainen vakuutus on erinomainen valinta, pyörän voi ottaa ajoon vaikka sitä yhtä lämpimämpää, aurinkoista viikonloppua varten varsinaisen ajokauden ulkopuolella niin keväällä kuin syksylläkin.

Delticom

Suosittelemme

Luetuimmat