Mainos: Lainanvälittäjä

Mistä lainaa velkojen maksuun? Älä turvaudu korkeakorkoiseen luottotiliin

Suomessa oli viime vuonna maksuhäiriöisiä yli 370 000, kertoo Suomen Asiakastieto Oy:n tekemä tilasto. Velkaantuminen ja maksuhäiriömerkinnät johtuvat pääsääntöisesti siitä, että kuluttajat saavat liian monesta lähteestä luottoa tai pikalainaa, jonka maksamiseen maksukyky ei vain enää riitä. Vastaavasti, velalla ostamisesta on tullut normaali ja hyväksyttävä asia.

Luottolaskujen maksun jälkeen, monet turvautuvatkin jälleen uuteen korkeakorkoiseen luottoon, kun rahaa ei enää jää muuhun elämiseen tai yllättävän menon paikkaamiseen.

Tästä seuraa vääjäämättä lumipalloefekti, jossa uudella luotolla maksetaan edellistä pois, kunnes lainojen korot kasvavat vähitellen niin suureksi, ettei uusi luottokaan enää riitä edellisten lainojen korkokulujen maksamiseen.

Maksamattomat laskut johtavat ennen pitkää tietenkin maksuhäiriömerkintään ja pahimmillaan jopa luottotietojen menettämiseen.

Mistä lainaa velkojen maksuun sitten kannattaa ottaa?

Jos tunnistat itsesi tästä tilanteesta, jossa sinulla on useita eri kulutusluotto- tai luottokorttivelkoja, kannattaa tarttua toimeen heti ja katkaista velkakierre ennen kuin on liian myöhäistä.

Joskus järkevin ratkaisu tässä kohtaa on, kun yhdistät aikaisemmat pienlainat yhdeksi uudeksi lainaksi. Näin sinun ei tarvitse maksaa useampien lainojen korkokuluja ja laskutuspalkkioita, vaan maksat ainoastaan yhtä lainaa.

Tähän on olemassa muutama eri vaihtoehto, riippuen siitä, kuinka paljon velkaa sinulle on ehtinyt kertyä ja onko maksuhäiriömerkintää vielä tullut.

Takuusäätiön takaus ja kunnan sosiaalinen luotto

Jos velkasi ovat menneet jo perintään, sinulla on maksuhäiriö, tai olet menettänyt luottotietosi, niin sinulla on mahdollisuus hakea Takuusäätiön takaamaa pankkilainaa tai kunnan sosiaalista luottoa.

Takuusäätiön takauksella voit hakea pankista lainaa enimmillään 34,000 €, etkä tarvitse lainalle muita vakuuksia tai takaajia. Ota kuitenkin huomioon, että takauksen hakemisessa on pitkä käsittelyjono, joka voi olla jopa useita kuukausia.

Pienituloisten on mahdollista hakea myös kunnan myöntämää sosiaalista luottoa, jota voi saada jopa yli 10,000 € asti. Luoton saajan on oltava pienituloinen, mutta maksukykyinen ja sitä myönnetään välttämättömiin menoihin, kuten velkojen ja rästilaskujen poismaksuun.

Pankin tai rahoitusyhtiön yhdistelmälaina

Pankin tai rahoitusyhtiön kautta haettu yhdistelylaina onnistuu, jos luottotietosi ovat kunnossa eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Pankkien yhdistelylainaan vaaditaan yleensä takaaja tai hyvät vakuudet, jos kysymyksessä on suurempi lainasumma.

Rahoitusyhtiön yhdistelylaina puolestaan myönnetään lähes poikkeuksetta ilman vakuuksia tai takaajia, olipa kyseessä sitten minkä suuruinen summa tahansa. Pankkilainoihin verrattuna rahoitusyhtiöiden lainojen korot ovat kuitenkin yleensä muutaman prosenttiyksikön verran korkeammat.

Edullisimman vaihtoehdon saat selville kilpailuttamalla

Lainojen yhdistäminen Lainanvälittäjä.fi -palvelussa on taloudellisesti järkevä ratkaisu. Lainanvälittäjä nimittäin vertailee ja kilpailuttaa lainat useiden eri pankkien sekä rahoitusyhtiöiden välillä, jonka ansiosta löydät todennäköisesti edullisemman kulutusluoton käyttöösi.

Palvelun käyttö on ilmaista, nopeaa ja helppoa. Yhdellä lainahakemuksella tavoitat Suomen pankkien lisäksi myös muut haluamaasi lainasummaa tarjoavat palvelut. Lainaa voit hakea aina 50,000 euroon asti, eivätkä saadut lainatarjoukset sido sinua vielä mihinkään.

Jos siis mietit, mistä lainaa velkojen maksuun kannattaa ottaa, niin sinun kannattaa kilpailuttaa se ensin kaikkien rahoituspalveluiden kesken, saadaksesi edullisimman vaihtoehdon selville.

Lainanvälittäjä

Suosittelemme

Luetuimmat