Mainos: K-Market Tommola

Heinolantori on pikkuisen erilaisempi marketti

K-kauppa ei tyydy valikoimissaan perustarjontaan, vaan kauppias kehittää oheen asiakkaita ilahduttavia lisäpalveluita.

Kauppias Mikko Hallikas ei halua tyytyä vain peruskauppiaan rooliin. Hän kehittää koko ajan asiakkaiden iloksi ja hyödyksi lisäpalveluita.

Heinolaa nipistelee kirpeä pakkanen, mutta K-Market Heinolantori kutsuu sisään lämpimillä valoillaan. Kauppa on parhaalla mahdollisella liikepaikalla, torin kupeessa. 

- Tässä on käyty kauppaa jo sata vuotta sitten, vaikka alkuperäinen kaunis kivitalo onkin purettu jo vuosikymmeniä sitten. Mutta se ei ole minun syytäni, nauraa 1970-luvulla syntynyt kauppias Mikko Hallikas.  

Hallikas on ollut K-kauppiaana seitsemän vuotta. Edellinen kauppa oli Kausalassa, ja Heinolantorin kaksivuotissynttäreitä vietettiin hiljattain tammikuussa – tietenkin kahvittelun ja erikoistarjousten merkeissä. 400 neliön kaupassa on muhkeat 10 000 tuotetta, mutta Hallikas ei halua tyytyä vain peruskauppiaan rooliin. Hän kehittää koko ajan asiakkaiden iloksi ja hyödyksi lisäpalveluita. 

- Kaikki kaupat eivät voi myydä vain samaa maksalaatikkoa. Siksi tässä pitää yrittää vähän erottautua, Hallikas sanoo.  

Parempia palveluita 

Kaupan yhteydessä on monipuolinen kahvio, josta saa niin aamupuurot, eväsleivät, salaattipuffetin kuin keittolounaat. Paikka onkin työssäkäyvien ihmisten suosiossa. 

- He saattavat käydä päivän aikana useamman kerran, koska iltaisin he vielä tekevät ostokset kotiin mennessään. Toinen iso asiakasryhmä ovat eläkeläiset. Molemmissa ryhmissä on paljon sinkkutalouksia, joten monissa meidän tuotteissa korostuvat pienet pakkauskoot. 

Vähän erilaisemmista palveluista Hallikkaalla on tarjota kaupungin ainoa appelsiinimehukone, joka puristaa asiakkaalle mehut mukaan tuoreista hedelmistä. 

Viime kesän hitti olivat cityfillarit. Kympillä päivässä asiakkaat saivat vuokrata pyörän. 

- Eniten niitä käyttivät mökkiläiset ja veneilijät, mutta Heinolaan tuli myös jostain syystä iso ulkomaisten turistien buumi, joten pyörät olivat kyllä koko ajan menossa. 

Talveksi pyörät on laitettu kellariin, mutta niiden tilalle tuotiin talvinen kulkuväline: citypotkuri.  

- Eivät nämä mitään suurta bisnestä ole, vaan pientä lisäpalvelua, jota tehdään rakkaudesta kotikaupunkiin, ja jotta saadaan asiakkaille vähän hymyä huulille, Hallikas virnistää.  

K-Market Heinolantorista voi vuokrata itselleen citypotkurin.

Asiakasta varten auki 

Heinolantori on vilkas paikka, jossa korostuu sujuva palvelu. Asioinnissa halutaankin panostaa pienten ostosten tekemisen nopeuteen, ja sitä tuli tukemaan uusi automaattikassa. 

- Se ei silti vähennä yhtään ihmisten tarjoamaa kassapalvelua, Hallikas korostaa. 

Kauppias haluaa palvella kanta-asiakasporukkaansa myös laajoilla aukioloajoilla. Heinolantori onkin auki joka päivä iltakymmeneen asti.  

- On tärkeä osa asiakaspalvelua, että asiakas voi itse valita parhaan ajan tulla kauppaan. 

K-Market Tommola

 

Suosittelemme

Luetuimmat