Mainos: Tallink

Täydellinen päivä Riiassa

Europa tekee kesän aikana kolme erikoisristeilyä Riikaan. Pyysimme Tallinkin riikalaista risteilypäällikköä Andris Engersiä poimimaan kartalle kotikaupunkinsa kauneimmat kadut, upeimmat rakennukset, kiehtovimmat myymälät ja herkullisimmat ruokapaikat. Voit yhdistää vinkit kävelykierrokseksi ja viettää täydellisen päivän Baltian helmessä.

Kaikki kaupungin ihanuudet yhden kävelyreitin varrella

1. SSE Riga
Strēlnieku iela 4A
”Elizabetes iela, joka lähtee kivenheiton päästä satamasta, on ehkä koko kaupungin kaunein katu. Sen varsi on täynnä art nouveau ja jugend -helmiä, jotka odottivat pitkään kunnostamista, mutta on nyt entisöity uuteen loistoon.

SSE Rigan, eli tukholmalaisen kauppakorkeakoulun, koristeellinen ja runsas talo on yksi suosikeistani. Vuonna 1906 valmistunut rakennus sijaitsee Alberta ielan kulmassa, joka on lempikatuni koko kaupungissa.”

2. Latvian National Museum of Art
Jaņa Rozentāla laukums 1
”Taidemuseo puiston reunassa on vaikuttava, uskomattoman kaunis rakennus. Se valmistui vuonna 1905 ja on Baltian ensimmäinen museoksi valmistunut rakennus. Kannattaa kurkata myös sisälle, museo on entisöity huikean hienosti.”

3. Riija
Tērbatas iela 6/8
”Rakastan tätä kauppaa, johon on valikoitu kiinnostavinta latvialaista designia. Myymälästä löytyy pellavaisia vuodevaatteita, kynttilöitä, huiveja, taiteilijoiden tekemiä teekuppeja, kaikkea kaunista ja tyylikästä. Usein piipahdan Riijassa vain ihailemassa kauneutta ja rauhaa.”

4. Café Jahta
Blaumaņa iela 28
”Löysin tämän ravintolan vasta äskettäin, mutta siitä on nopeasti tullut suosikkilounaspaikkani. Ruoka on herkullista ja se tarjoillaan kauniilta posliiniastioilta. Lounasaikaan 6,50 eurolla saa maistuvan alkukeiton, pääruoan, jälkiruoan ja juoman kynttilän valossa. Täydellistä. Lounasta tarjoillaan kello 12–15, muuhun aikaan annoksia voi tilata listalta.”

5. Vapauden muistomerkki
”Tämä maamerkki on tärkeä kaikille latvialaisille. Se pystytettiin vuonna 1935 Latvian vapaussodassa kaatuneiden muistoksi ja siinä nainen pitää kiinni kolmesta Latvian alueesta. Muistomerkki säilyi Neuvostoliiton miehityksen aikaan, koska neuvostoliittolaiset kehittivät patsaalle uuden tarinan: siinä Neuvostoliitto piti kiinni kolmesta Baltian maasta.”

6. One Wolf Boutique
Laipu iela 2/4
”Latvialainen muotibrändi One Wolf tekee katu-uskottavia vaatteita naisille, miehille ja teineille. Vaatteet ovat käytännöllisiä mutta fiksuja, vähän askeettisiakin. Täältä löytyvät kaupungin hienoimmat t-paidat ja parhaat housut. Tyylissä on jotain, joka tuntuu melkein suomalaiselta.”

7. Parunāsim
Maza Pils iela 4
”Parunāsim on kahvila, jonka nimi tarkoittaa latviaksi, että puhutaan. Tunnelma kahvilassa on uskomaton: kun astuu sisään, kahvila nappaa omaan maailmaansa ja aika katoaa. Voi vain puhua ja istua ja syödä maailman parasta mangokakkua.”

Europa tekee kolme erikoisristeilyä Riikaan
  • Tallink Europa tekee kesällä kolme erikoisristeilyä Helsingistä Riikaan.
  • Erikoisristeilyllä ollaan yksi kokonainen päivä Riiassa ja kaksi yötä laivalla.
  • Ensimmäinen erikoisristeily lähtee Helsingistä vapunaattona 30.4., joten matkustajat saavat viettää vappupäivän Riiassa.
  • Kaksi muuta erikoisristeilyä lähtevät sunnuntaina 30.6. ja maanantaina 12.8.
  • Laiva lähtee kaikilla erikoisristeilyillä Helsingistä kello 17 ja saapuu seuraavana päivänä Riian satamaan kello 11.30. Takaisin Helsinkiin lähdetään kello 19.30. Helsinkiin laiva saapuu seuraavana päivänä kello 16.
  • Riiassa voi viettää päivän edullisilla ostoksilla, ihailla kaupungin upeaa arkkitehtuuria tai osallistua järjestetyille retkille Jurmalaan. Laivalla ehtii levätä ja nauttia herkullisesta ruoasta.
  • Varaa oma matkasi täältä.

Tallink

Suosittelemme

Luetuimmat