Mainos: K-Market Tommola

K-marketissa kesä maistuu monin tavoin – ”Pitää olla kiinnostunut asiakkaista”

"Mehuksi puristettavat appelsiinit ovat mehukkaampia ja ohutkuorisempia kuin normaalit appelsiinit", kertoo Mikko Hallikas.

Mainos | K-Market Heinolantorin kauppiasta hymyilyttää. 

- Kevät on ollut tosi hyvä ja kesään on kovat odotukset. Sieltä on kuuma hellekesä tulossa, Mikko Hallikas povaa tulevia säitä.  

Kesä vaikuttaa merkittävästi kaupan valikoimiin.  

- Vaikka meillä on normaalistikin noin 10 000 tuotetta, kesällä määrä kasvaa entisestään. Pääkaupunkiseutulaiset ja mökkiläiset haluavat hieman erilaisia tuotteita kuin normivalikoimassa on. 

Kesällä korostuvatkin erikoisemmat tuotteet. Esimerkiksi tofujen valikoima kasvaa, grillituotteiden valikoima runsastuu, juomapuolella korostuu esimerkiksi erikoisoluiden määrä. Juomia pyritään myymään yhä enemmän myös suoraan kylmästä janoisten mökkiläisten ja kaupunkilaisten iloksi.  

Kesäruoka on kuitenkin muutakin kuin grillaamista, ja kevyempiä vaihtoehtoja pitää olla tarjolla. Hallikas iloitsee siitä, että kohta alkaa kotimaisten vihannesten kausi. Myös kaupan salaattibaari tarjoaa kevyemmän lounasvaihtoehdon kesän kulkijoille, ja kaupan mehukoneesta saa vastapuristettua, raikasta appelsiinimehua.  

Kesän valikoimien tuunaamisessa auttaa sekä oma kokemus että kaupparyhmän ja kollegoiden tuki.  

- Pitää olla myös kiinnostunut asiakkaista, jotta oppii tuntemaan heidän tarpeensa. 

Pyörällä kesään 

Viime kesän erikoisuutena Hallikas kokeili kaupunkipyörien vuokraamista kaupan eteisestä. Homma toimi, ja kymmenkunta turkoosia pyörää on tarjolla ihmisten iloksi tänäkin kesänä.  

- Vuokraaminen on jo vilkastunut, kiinnostusta riittää. Viime kesän suurin vuokraajaryhmä olivat ulkomaalaiset, mutta pyöriä tarvitsevat myös veneilijät ja mökkeilijät. Yllättävän paljon niitä käyttävät myös kaupungin vakioasukkaat, sillä Heinola on suht pieni paikka, ja fillarilla on kätevää liikkua.  

Pyörien vuorokausivuokra on kymmenen euroa. Ensi kesäksi niiden suhteen on kasvamassa vielä lisää odotuksia, kun Vuolenkoskelle valmistuva Kimolan kanava tuo yhä lisää veneilijöitä seudulle.  

Tämän kevään villitys monissa kaupungeissa ovat vuokrattavat potkulaudat. Niitä ei ainakaan vielä Hallikkaalla ole.  

- On sellaisiakin jo kyselty, katsotaan mitä voisi kehitellä ensi kesäksi, Hallikas miettii myhäillen. 

Mökkiläisten virta alkoi näkyä Heinolan katukuvassa heti kesäkuun alussa.  

- Itse asiassa mökkiläiset alkoivat näkyä viikonloppuisin jo heti pääsiäisestä asti, ja nyt homma vilkastuu toden teolla, myös kesäteatterin ansiosta. 

K-Market Heinolantorin turkoosit polkupyörät näkyvät katukuvassa tänäkin kesänä.

Kesä kuluu palvellen  

Kauppias palvelee lomalaisia koko kesän, ja kauppa on auki joka päivä iltakymmeneen. Heinolantoriin avattiin myös kaupungin ensimmäinen itsepalvelukassa, joka on otettu hyvin vastaan.  

Aikaa omaan lomaan Hallikkaalla on vasta syksyllä.  

- Kesä on merkittävää aikaa, ei silloin ehdi lomalle. Enkä oikeastaan haluakaan, kesällä kaupassa on mukavan vilkasta ja viileää”, kauppias hymähtää.  

Kesällä apuna on oman henkilökunnan lisäsi liuta kesätyöntekijöitä, joita käytetään myös Hallikkaan toisessa kaupassa. 

- Perehdytyksellä on iso merkitys, koska asiakaskokemus on paljon myös kesätyöläisten varassa. Siksi tärkeintä heidän valinnassaan olikin se, että he ovat hyviä tyyppejä, joilla on asenne kohdallaan. 

K-Market Tommola

 

Suosittelemme

Luetuimmat