Vihriälän työryhmä esittelee keinoja rajoittaa Suomen talouden koronatuhoja

Vesa Vihriälä on johtanut työ- ja elinkeinoministeriön ja valtiovarainministeriön asettamaa selvitystyöryhmää. Lehtikuva 7 Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Työelämäprofessori Vesa Vihriälän johtama työryhmä esittelee tänään arvionsa koronakriisin talousvaikutuksista ja keinoista, joilla Suomen taloudelle aiheutuvia vaurioita voidaan rajoittaa. Työryhmä arvioi myös toimia, joilla Suomi palautetaan kriisin jälkeen kestävän kasvun, korkean työllisyyden ja kestävän julkisen talouden uralle.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö asettivat selvitystyöryhmän huhtikuun alussa. Selvitystä tekemässä ovat olleet myös Helsingin yliopiston professori Roope Uusitalo, valtiotieteiden tohtori Sixten Korkman sekä talousnobelisti, professori Bengt Holmström.

Selvityksen valmistelussa syntyi hallinnollista häiriötä, kun ilmeni, että ryhmä ei aluksi ollut saada kaikkia pyytämiään tietoja koronavirukseen liittyvistä skenaarioista. Tiedonsaanti saatiin kuitenkin järjestymään Uusitalon kerrottua ongelmista MTV :n haastattelussa.

Keskustelu