Oulussa miehen väkivaltaisesti raiskannut mies vuosiksi vankilaan – kidutuksen kaltaisesta väkivallasta tuomittiin myös toinen mies

Oulun käräjäoikeuden mukaan uhria lyötiin metalliputkella, minkä jälkeen toinen tuomituista laittoi lakanan uhrin kasvojen eteen ja kuristi tätä. Timo Heikkala / LEHTIKUVA

STT

Oulussa uudenvuodenpäivänä tehdystä kidutuksen kaltaisesta väkivallasta on tuomittu kaksi miestä vankeuteen. Rikosten uhrina oli mies ja väkivalta tapahtui yksityisasunnossa.

Oulun käräjäoikeuden mukaan uhria lyötiin metalliputkella, minkä jälkeen toinen tuomituista laittoi lakanan uhrin kasvojen eteen ja kuristi tätä. Tämän jälkeen tuomitut raahasivat uhrin käsistä ja vaatteista vessaan, missä 20-vuotias tuomittu puukotti uhria kolme kertaa.

Vessassa 20-vuotias tuomittu käski väkivallalla uhaten uhria ottamaan peniksensä suuhun. Samaan aikaan 26-vuotias tuomittu seisoi oikeuden mukaan vessan ovella ja esti uhrin pääsyn sieltä pois. Oikeuden mukaan myös 26-vuotias käytti tilanteessa väkivaltaa.

Oikeuden mukaan seksuaalirikos oli erityisen nöyryyttävä, kun uhri joutui vastoin tahtoaan ottamaan toisen miehen peniksen suuhunsa kolmannen osapuolen katsellessa.

– Käräjäoikeus katsoo, että raiskauksessa on aiheutettu erityisen tuntuvaa henkistä kärsimystä ottaen huomioon, että (uhri) on kertomallaan tavalla pelännyt, että hänet tapetaan teon yhteydessä.

20-vuotias tuomittu viilsi vessassa uhrin selkään puukolla lähes koko selän kokoisen jätkänshakkiruudukon sekä sanan "velka".

Tuomitut kiistivät syytteet

Käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan miehen muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen. Rangaistusta mitattaessa on otettu huomioon jäännösrangaistus.

Toinen tuomittu, 26-vuotias mies, tuomittiin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Miesten syyksi on luettu myös vähäisempiä rikoksia. Molemmat tuomitut kiistivät syytteet.

STT ei julkaise tuomittujen nimiä uhrin yksityisyyden suojelemiseksi.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Heinolan kesäkuu oli vuosikymmenen kuumin – viimeinen päivä teki kuivasta kuusta myös sateisimman
 2. Anne Elo-Rauta ja Pertti Kuisma hoitavat puutarhaansa rakkaudella, hitaasti ja halvalla ja pitävät aina silmät avoinna ja korvat höröllä uusille ideoille
 3. Puihin kiinnitetyt runotaulut olivat pitkään ehdolla Heinolan runoviikon ainoaksi ohjelmanumeroksi – luvassa perinteistä ohjelmaa ja vierailevia esiintyjiä
 4. Pääkirjoitus: Lähin huoli on aina pahin huoli
 5. Tuttiksen kalat ovat uineet heinolalaisten sydämiin
 6. Jalkapallotähti Franck Riberyn kotiin murtauduttiin – "Kuinka voin tuntea oloni täällä hyväksi tämän päivän jälkeen?"
 7. Lehti: Kiinan Sisä-Mongoliassa potilaalla havaittu paiserutto, myös toisella epäillään ruttoa
 8. Veneet karkailivat ja hajoilivat navakassa tuulessa tänään – purjeveneestä katkesi masto, soutuveneen mukaan lähti laiturikin
 9. Yle: Suosittu Temptation Island Suomi -sarja kuvataan heinäkuussa Thaimaan sijasta Vuokatissa
 10. Real Madrid ja Barcelona käyvät keskinäistä mestaruuskisaa
 11. Palloliitto vahvisti Puola-ottelun pelipäivän – EM-kisoihin valmistava peli valmistaa nyt Kansojen liigaan
 12. Uber ostaa ruokaa kuljettavan Postmatesin 2,3 miljardilla eurolla
 13. Hamilton: "En pyytänyt tai vaatinut ketään polvistumaan"
 14. Karhunkaatokiintiö kasvaa edelliskaudesta 71 yksilöllä – kiintiö on yhteensä 384 yksilöä
 15. Kansainvälistä elokuvaa omin ehdoin ja omakustanteisesti – Suomalainen Saara Lamberg tekee uraa ohjaajana ja näyttelijänä Australiassa

Näytä lisää