Trump aloittaa ensimmäisen vierailunsa Intiassa – Trumpin ja Intian pääministerin Modin välejä on kuvattu lämpimiksi

STT

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloittaa tänään ensimmäisen vierailunsa Intiaan. Hän tapaa matkansa aikana Intian pääministerin Narendra Modin.

Yhdysvallat on yksi Intian tärkeimmistä kauppakumppaneista, ja maiden välillä on ollut jännitteitä kauppakysymyksissä. Niistä huolimatta Trumpin ja Modin välejä on kuvattu lämpimiksi.

AFP:n haastatteleman asiantuntijan Michael Kugelmanin mukaan henkilökemiat ovat nykyisin tärkeä osa kansainvälistä diplomatiaa.

Vaikka johtajat tulevat hyvin erilaisista taustoista – Trumpin isä oli businessmies ja Modin isä myi teetä – heillä on useita yhtäläisyyksiä. Molemmat ovat esimerkiksi suosittuja maansa kansallismielisten oikeistolaisten keskuudessa.

Trumpin hallinto on keskittynyt muun muassa maahanmuuttokysymyksiin rajoittamalla esimerkiksi muslimien matkustamista Yhdysvaltoihin. Modia on kritisoitu kansalaisuuslaista, jonka on sanottu kohtelevan muslimeja epätasa-arvoisesti.

Vierailu alkaa Modin kotiosavaltiossa Gujaratissa. Presidentin on määrä jatkaa matkaansa Agraan, jossa kuuluisa Taj Mahal -mausoleumi sijaitsee. Trump vierailee myös maan pääkaupungissa Delhissä.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Britannian näkymä synkkenee – paluu normaaliin voi kestää puoli vuotta
 2. Espanjan koronakuolemissa taas uusi ennätys – Kiinassa tartunna vähenevät
 3. Sää kylmenee koko maassa – lunta voi tulla Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa
 4. Uutissuomalainen: Keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita liikkumisrajoitusten kiristyksiin
 5. Liikkumisrajoitusten tiukennus jakaa puolueita – keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita kiristyksiin
 6. Saksan Hessenin osavaltion talousministeri on kuollut – koronakriisin kanssa paininut poliitikko löytyi junaradan varrelta
 7. Yle: Hallitus on perustamassa ministeriöiden valmiuspäälliköiden ryhmän koronakriisin vuoksi
 8. Teppo Koskisen uutisanalyysi: Matka lähikauppaan voi pidentyä kymmenellä kilometrillä ja halkovarasto sijaita näköetäisyydellä mutta väärällä puolella rajaa - rajan sulkeminen teki elämästä vaikeaa tavalla, joka vaatii järeitä perusteluita
 9. Sisiliassa köyhät ihmiset yrittävät varastaa ruokaa kaupoista – Grönlannin pääkaupungissa kiellettiin viinan myynti
 10. Poliisi tarkisti yli 16 000 ajoneuvoa Uudenmaan-valvonnan ensimmäisenä päivänä – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"
 11. Kubrickin ja Lynchin elokuviin musiikkia tehnyt puolalainen säveltäjä kuoli
 12. Israelin hallitusneuvottelut lähellä ratkaisua
 13. Suomeen palaa tuhat matkustajaa päivässä – määrä vähenee kaiken aikaa
 14. 29.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 27 - epidemiatilanne ollut viikonloppuna rauhallinen
 15. Koronavirukseen kuollut ainakin 11 ihmistä Suomessa, tehohoidossa yli 40, vahvistettuja tartuntoja 1 200

Näytä lisää