Mielipide

Milloin Kelalle valitaan normaali-ikäinen pääjohtaja?

Jälleen taasen kerran päädytiiin valimaan eläkeikäinen pääjohtaja Kelalle! Eivätkö valinnan tehneet Kelan valtuutetut huomanneet katsoa papereista ollenkaan hakijoiden syntymävuotta valintaa tehdessään? Nyt tehtiin jo toisen kerran samanlainen valinta.

Outi Antila on 66-vuotias.

Ensimmäinen "virhe" tehtiin noin kolme vuotta sitten, kun edellinen pääjohtaja Elli Aaltonen valittiin Kelaan. Silloinkin valittu oli "eläkeiässä", eli sen ikäinen, jolloin ihmiset yleensä jäävät eläkkeelle. Siksi hänen toimikautensa Kelassa jäi vaan kolmen vuoden mittaiseksi.

Aaltosen edeltäjä Kelassa, eli Liisa Hyssälä taasen sinnitteli siellä maximi-ikään, eli 68 vuoteen ja eläkkeelle jäätyään hän kertoi heti etsivänsä itselleen uutta työtä. Niin että kovat olivat työhalut hänelläkin.

Kun Elli Aaltonen valittiin pääjohtajaksi, oli tämän paikalle hakemassa mm. ministerinäkin toiminut kansanedustaja Päivi Räsänen. Eli pätevyttä ks. laitoksen johtoon oli kyllä ja ikääkin kai vasta 57 vuotta. Ei kun ei, kun piti olla kepulainen, ja ilmeisesti vielä eläke-ikäinen.

Eli kun on Keskustalle pisteytetty Kelan pääjohtajuus. Siksi sen pääjohtajan pitää olla keskustalainen ja olkoon vaikka sitten eläke-ikäinen, kun muita ei ole tarjolla. Outi Antilankin ensimmäinen työ tuntuu olevan byrokratian purku Kelassa, ja tokkopa enää muuta ehtiikään?

Rauno Jokiniemi

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat