Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Perusteltuja rajamuutoksia

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on uudistamassa hiippakuntiensa rajoja. Mikkelin hiippakunta on muutoksessa suurin saaja, sillä loputkin Päijät-Hämeestä yhdistetään siihen vuoden 2020 alusta lukien, jos kirkolliskokous hyväksyy tehdyn ehdotuksen.

Toisaalta Mikkelin hiippakunta menettää muutoksessa Joutsan Lapuan hiippakuntaa sekä Pieksämäen, Kiteen ja Tohmajärven Kuopion hiippakuntaan. Kokonaismuutos on Mikkelin hiippakunnalle kuitenkin erittäin positiivinen, sillä seurakuntalaisten lukumäärä kasvaa 124 000 henkilöllä. Kasvu on merkittävä, sillä nykyisin Mikkelin hiippakuntaan kuuluu noin 360 000 seurakuntalaista.

Pitkään taantumasta kärsinyt hiippakunta saa näin korjattua mukavasti monia tunnuslukuja.

Muutos muuttaa myös päätösvallan painopisteitä Mikkelin hiippakunnan alueella, sillä Lahden alueen mukaan tuleminen muokkaa varmuudella uusiksi hiippakuntavaltuuston ja kirkolliskokousedustajien nimilistoja.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on oikeassa, kun hän toteaa, että hiippakunnan keskuspaikasta ei muutoksessa kannata lähteä tekemään numeroa. Oleellista on, että palvelut pelaavat jatkossa hiippakunnan kaikkiin kolkkiin ja kolkissa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat