Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Lintutarha saatava vakaalle pohjalle

Heinolan lintutarha on suosittu paikka, jolle kukaan tuskin haluaa mitään pahaa. Ongelmat alkavat vasta siinä vaiheessa, kun myötätunnon pitäisi realisoitua rahaksi. Vapaaehtoiset lahjoitukset ja innokas ystäväyhdistys eivät riitä tarhaa kannattelemaan, vaan se on edelleen riippuvainen kaupungin jatkuvasta rahoituksesta.

Lintutarha nousee puheenaiheeksi aina, kun kaupunki etsii säästöjä, sillä se ei ole lakisääteinen palvelu. Monta vuotta on puhuttu tarhan aitaamisesta ja rahoittamisesta pääsylipputuloilla, mahdollisesti yksityistämisestäkin. Perlaconin säästöraportissa kummittelee myös tarhan lopettaminen, ellei uutta toimintamallia löydy.

Heinolan valtuustossa lähti maanantaina liikkeelle aloite, joka tähtää säätiön perustamiseen tarhan turvaksi. Kaupungin pitäisi tehdä pohjatyö ja kerätä laajalta pohjalta säätiölle peruspääoma, jonka tuotto riittäisi tarhan pyörittämiseen.

Kaupunginhallitus on ohjeistanut säästöohjelman toteutusta niin, ettei lintutarhan kanssa hätiköidä. Kaupunki katsoo ensin, millainen vaikutus eläinsuojelulain muutoksella on tarhan rahoitukseen, johon toivotaan valtion tuntuvaa kädenojennusta.

Ratkaisu ei taatusti ole, että valtio ottaa tarhan kokonaan hoitaakseen. Päävastuu jää jollekin muulle, ja sille vastuulle on löydettävä vakaalla taloudellisella pohjalla toimiva kantaja.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat