Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Rantojen asukkaita syytä kuunnella

Heinolan kaupunki on omaksunut ainakin Kymenvirran Tommolan ja Sepänniemen rantojen asukkaiden mielestä merkillisen asenteen puuston säilyttämisessä (IH 1.8.).

Kaupunki pitää tiukasti kiinni jokaisesta rannan puusta eikä suostu edes neuvottelemaan puuston asiallisesta harventamisesta.

Rantojen asukkaiden mielipiteiden taustalla on sekä koivupuiden aiheuttamat sotkut että maiseman katoaminen. Maisema on ollut yksi tärkeimmistä syistä rannoilla sijaitsevien asuntojen ostamiselle. Puustot ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvaneet merkittävästi ja samalla pimentäneet näkyvyyttä. Sotkeminen on samalla lisääntynyt, ja erityisen kovaa se on ollut kuluvana kesänä.

Kaupungin virkakoneisto perustelee puiden säilyttämistä kaupunkipuistohankkeella. Aalto yliopiston maisemasuunnittelun professorin Ranja Hautamäen mukaan tällainen asenne on kuitenkin väärä. Hautamäki painottaa, että järvimaisemat kuuluvat kaupunkikuvaan, eivät puskanäkymät.

Heinolan kaupungin luottamusmieskoneiston on syytä ohjata virkakoneistoa ja kaupunkiympäristötyöryhmää toimimaan asiassa asiallisella tavalla. Jo huvittavia piirteitä saanut puskittaminen pitää saada asialliseen järjestykseen. Asenteen, jonka mukaan vain vaaralliset puut kaadetaan, pitää muuttua.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat