Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa

Suomi on yksi maailman kärkimaista julkisissa sähköisissä palveluissa. Suomalaisilla on myös tutkitusti EU-maiden paras digiosaaminen. Menestymisen edellytykset väistämättömässä digitalisaatiossa ovat siis mainiot. Siitä huolimatta osa ihmisistä, jotka ovat usein ikääntyneitä, eivät ole tähän kelkkaan hypänneet.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on menossa suuria rakenteellisia muutoksia erityisesti digitalisaation osalta. Jotta jokaisella olisi mahdollisuus käyttää sähköisiä palveluita, on yhteiskunnan tarjottava koulutusta sitä tarvitseville.

Esimerkiksi Heinolassa tämän tehtävän on ottanut hoitaakseen kirjasto.

Heinolan kirjastossa järjestetään syyskuusta alkaen joka toinen keskiviikko digi-iltapäiviä, joita varten etsitään vapaaehtoisia vertaisopastukseen. Vapaaehtoistöistä kiinnostuneille järjestetään tänään infotilaisuus kirjastossa.

Kirjastolta on edelleen mahdollisuus varata aika myös henkilökohtaiseen neuvontaan digilaitteiden ja -sovellusten käytöstä.

Vaikka tietotekniset asiat saattavat tuntua asiaa vältelleiltä mahdottomilta, ei niitä kannata pelätä turhaan, sillä ne ovat täysin opeteltavissa olevia asioita. Mahdollisuus lähteä mukaan digitalisaatioon on nyt helposti tarjolla, ja on jokaisen oman edun mukaista hyödyntää se.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat