Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Vierumäellä tiukassa paikassa tekemistä

Vierumäki Country Club oy (VCC) on päättänyt tehdä lopun vuosikausia jatkuneesta talouden kitkuttelusta. Yhtiö on tehnyt tappiota useampana vuonna, ja kymmenen viime vuoden aikana talous on jäänyt vain muutaman kerran plussan puolelle.

Samankaltainen tilanne on myös Suomen Urheiluopistolla. Sen talouden heikkenemiseen on vaikuttanut eniten valtion päätös leikata oppilaskohtaisia maksuja.

Opiskelijoita Vierumäen kampuksella on riittänyt erittäin hyvin, ja valmistuneet ovat sijoittuneet hienosti.

VCC on tehnyt aiesopimuksen miljardööri Mika Anttosen kanssa, joka tunnetaan ST 1:n pääomistajana. Anttonen oli vuoteen 2014 saakka Suomen jääkiekkoliiton hallituksessa, joten hän on hyvin tietoinen lajiliiton hallinnoiman VCC:n tilanteesta.

Heinolan kaupunki valmistelee UPM:n Vierumäellä omistamalle maa-alueelle osayleiskaavaa, joka ilmeisesti mahdollistaa merkittäviä muutoksia ja etenkin lisäyksiä suomalaiseen liikunta- ja vapaa-ajan matkailuun.

UPM on tehnyt merkittävää pohjustustyötä asiassa ja lähestynyt suurimpia suomalaisia rakennusyhtiöitä. Niitä kiinnostaa Vierumäen kehittämistyö. VCC:n roolina voi olla sekä rakennuttaja että operaattori. Laajennussuunnitelmat hyödyttävät koko Päijät-Hämeen maakuntaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa IH Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 12,50 €) ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat