Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Heinolan keskusta kaipaa toimijoita

Heinolan ydinkeskustasta löytyy nousukaudesta huolimatta yhä enemmän tyhjiä liikehuoneistoja, joiden paljous antaa kaupungista kaikkea muuta kuin elinvoimaisen kuvan. Pelkällä pop up -myynnillä ei tiloja täytetä eikä ole hyväkään täyttää, vaan keskusta kaipaa lisää pysyviä toimijoita.

Kaupungin elinvoimatoimi on tarttunut ongelmaan ja tehostaa tilojen markkinointia. Perinteisten ratkaisujen ohella keskustan elinvoiman säilyttäminen vaatii myös uudenlaista ajattelua: Kuka tarvitsee katutason tiloja keskellä Heinolan parasta palvelukeskustaa?

Vastaus on ilmeinen: liikkeiden lisäksi Heinolan keskusta houkuttelee myös senioreja, jotka haluavat asua niin lähellä palveluja kuin suinkin. Keskustan toisen kerroksen tilojen muutos toimistoista asunnoiksi on jo käynnissä, ja vähitellen se voi ulottua myös ensimmäisen kerroksen tiloihin.

Heinolan väestön tiivistyminen keskustaan vahvistaa jäljellä olevien liikkeiden elinvoimaa ja tarjoaa paremmat lähtökohdat myös uusille yrittäjille. Elinvoimatoimi selvitteleekin myös senioriasumiseen tukeutuvan liiketoiminnan mahdollisuuksia ottaa osansa keskustan tyhjistä neliöistä.

Torin ympäristön julkisten tilojen ilme on uudistumassa, mutta viime kädessä tärkeintä on, että yksityiset tilat torin ympärillä täyttyvät uudelleen mahdollisimman pian.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Suosittelemme

Luetuimmat