Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Hartola kamppailee elinvoiman puolesta

Hartolan kunta on päättänyt käynnistää elinvoiman puolesta mahdollisimman tehokkaan kampanjan.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle tuhannen euron suuruisen vauvarahan sekä asumiseen liittyvien etujen käyttöönottoa. Täkyt saattavat houkuttaa etenkin niitä nuoria pareja, joista ainakin toisella on tavoitteena saada rakennusalan työpaikka. Vastaavia kampanjoita on Suomessa kokeiltu ennenkin, ja hyvin vaihtelevalla menestyksellä.

Kunta käy voimakkaasti kamppailua myös leipomoyritys Vuohelan Herkun tyhjäksi jättämän teollisuushallin täyttämiseksi. Lisäksi Vuohelan naapurissa Lehdon taloelementtitehdas tarvitsisi pikaisesti 50 uutta työntekijää.

Vuohelan tilojen tilannetta helpottaa se, että ne ovat hyvässä kunnossa. Parhaiten ne soveltuvat keskikokoiselle leipomoyritykselle, ja niitä kunnan kannattaakin ehdottomasti houkutella tiloihin.

Lehdon tilanne on hyvin poikkeuksellinen, ja vaikeuskertoimia asialle luo se, että pula rakennusalan ammattitaitoisista työntekijöistä on suoranainen ilmiö koko valtakunnan alueella.

Koulutusjärjestelmämme pitäisi pystyä aistimaan paremmin elinkeinoelämän muutoksia. Salpauksen Heinolan-yksiköltä pitäisi nyt löytyä pikaisia keinoja lisätä rakennusalan koulutuspaikkoja, sillä Suomen nousukauden ennakoidaan jatkuvan.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat