Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Tieverkko saatavissa parempaan kuntoon

Suomalaiset ovat yksimielisiä siitä, että tiestö pitäisi saada kuntoon. Jopa 79 prosenttia suomalaisista lisäisi teiden rahoitusta.

Kaiken kaikkiaan kansalaisten mielipiteet ovat selvästi rahoituksen lisäämisen kannalla, sillä vain yksi prosentti olisi valmis vähentämään rahoitusta edes jonkin verran.

Suomen Tieyhdistyksen taloustutkimuksella teettämä tutkimus on tehty ajankohtana, jolloin valtio on usean vuoden ajan käyttänyt ylimääräistä korjausvelkarahoitusta teiden saattamiseksi parempaan kuntoon. Vuoden 2019 budjetissa ei korjausvelkaan olla osoittamassa rahoitusta. Tämä siitäkin huolimatta, että puolueet esittivät yksimielisesti parlamentaarisen liikennetyöryhmän mietinnössä helmikuussa 2018 perusväylänpidon rahoituksen lisäämistä 300 miljoonalla eurolla vuodessa.

Tosiasia on, että vain hyväkuntoisten teiden varaan voidaan rakentaa elinkeinoelämän monipuolista kasvua.

Teiden huonolla kunnolla on ollut kielteisiä vaikutuksia arkipäivän elämään viimeisen vuoden aikana 58 prosentille suomalaisista.

Keskimääräistä useammin teiden huonolla kunnolla on vaikutusta ammattiautoilijoille, joille tieverkko on työn suorittamisen välttämätön edellytys. Vaikka maan hallituksilla riittää myös jatkossa paineita, tieverkon rapistuminen pitäisi pysäyttää.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat