Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Nelostielle tiukka kameravalvonta

Nelostie Lusista Vaajakoskelle saa tänä syksynä 21 nopeusvalvontapistettä. Kameroiden määrä tolpissa on tienkäyttäjälle aina arvoitus, mutta tolpat muodostavat tyhjinäkin hyvän pelotteen kaahareille. Mahdollisia mittauspisteitä on erityisesti Hartolan alueella niin tiheässä, ettei autoilijoiden valppaus pääse herpaantumaan kovin pitkiksi matkoiksi.

Valvontapisteiden sijoittelu osuu tarkasti tien ongelmakohtiin, vilkkaisiin ja vaarallisiin risteyksiin, joiden hidastusmerkkejä autoilijat eivät riittävän hyvin noudata. Valtatien onnettomuusluvut ovat viime vuosina olleet pelottavat, ja täytyy vain toivoa, että parantunut valvonta vähentää myös kolareita.

Nelostielle tulevat kamerat eivät ole autoilijoille 1990-luvulta lähtien tutuiksi tulleita laitteita, joiden silmän välttämiseen riittää hidastus vähän ennen mittauspistettä. Uudet kamerat pystyvät seuraamaan useita autoja yhtaikaa ja selvästi kauempaa kuin nykyiset.

Parempi valvontatekniikkakaan tuskin poistaa kameroiden aiheuttamaa haitariliikettä, jossa autojono hidastaa tolppien kohdalla ja kiihdyttää niiden välillä, mutta nopeuksien pitäisi pysyä tasaisempina, kun laitteiden valvova silmä kattaa vanhoja laitteita laajemman osan tiestä.

Nelostien turvallisuus vaatii kuitenkin myös tien parantamista Hartolan ja Joutsan välillä, minkä aikataulu on yhä auki.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Suosittelemme

Luetuimmat