Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Poliisi tarvitsee lisää resursseja

Poliisi joudutaan odottamaan entistä kauemmin useassa kunnassa. Erityisen ikävää on se, että viiveajoissa erot ovat kasvaneet jatkuvasti viime vuosina.

Poliisihallituksen tilastojen mukaan poliisi paikalle saapuminen kestää Suomen 136 kunnassa vähintään puoli tuntia ja seitsemässä kunnassa peräti yli tunnin.

Tällainen kehityssuunta ei ole hyvä. Kansalaiset ovat ajautuneet turvallisuuspalveluiden osalta hyvin eriarvoiseen asemaan ja se ei voi toiminnan tarkoituksena.

Suomessa on poliisien virkoja 7 200, mikä tuntuvasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa, joten tässäkin tarkastelussa Suomella olisi nyt ryhdistäytymisen paikka. Virkojen lukumäärä oli vielä vuosikymmen alussa liki kymmenen prosenttia suurempi.

Poliisijohto ei voi perustella virkojen jakautumista yksinomaan rikostilastoilla, sillä on selvää, että esimerkiksi Itä-Hämeen alueen syrjäseuduilla ei poliisia juuri näy muulloin kuin valtateillä liikennevalvonnassa ja väkivaltarikoksia tutkimassa. Ennaltaehkäisevän valvonnan osuus on merkittävästi vähentynyt, ja pidempään jatkuessa tämä tilanne johtaa myös turvallisuustunteen heikkenemiseen.

Sisäisen turvallisuuden kannalta on tuiki tärkeää, että poliisi saadaan paikalle pikaisesti silloin, kun sitä tarvitaan.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat