Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Koirakivestä mallia yhteisöllisyydessä

Koirakivi Pertunmaan ja Mäntyharjun rajalla on hyvällä tavalla merkillinen kylä. Kulmakunnalla ei enää asu kovin paljon väkeä, ja niukat ovat nykyään lähipalvelutkin, mutta silti sieltä löytyy Itä-Hämeen alueen taatusti virein ja tunnetuin nuorisoseura.

Tänä vuonna sata vuotta täyttävä Koirakiven nuorisoseura yhdistää kyläläiset lähestulkoon vauvasta vaariin, ja sen toiminta vetää mukaan väkeä myös lähiseuduilta, niin Pertunmaan kuin Mäntyharjunkin puolelta. Toiminnan ytimessä ovat silti edelleen lapset ja nuoret, joiden harrastusten tueksi seura on aikoinaan perustettu.

Koirakiven yhteisöllisyyden voima tunnetaan kauempanakin. Nuorisoseura pyörittää kesäteatteria, joka onnistuu kesästä toiseen tuomaan lavalle harrastajanäyttämöksi todella suuria, näyttäviä ja osaamisellaan vakuuttavia esityksiä, joiden kulmakivi on jo pitkään ollut hyvä kotimainen musiikki ja sen ikivihreät kiintotähdet: Irwin, Juice, Kirka ja ensi kesänä Topi Sorsakoski.

Koirakivi tarjoaa hyvän mallin muullekin maaseudulle. Paikallisen yhdistystoiminnan ei pidä antaa kuihtua väen vähyyteen, vaan on parempi kaataa ikäryhmien ja harrastusten väliset raja-aidat ja koota kaikki voimat yhteen yhdistykseen, oli sen nimi sitten mikä tahansa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat