Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Teollisuus pitää yhä Heinolaa pystyssä

Suuret tehtaat ovat Heinolassa harvenneet, mutta pienet ja keskisuuret vahvassa kunnossa, kertoo kaupungin elinvoimapalvelujen teettämä selvitys. Heinolalaisten teollisuusyritysten liikevaihto on neljässä vuodessa kasvanut lähes neljänneksen.

Sama selvitys kertoo, että Heinolan yrityselämä voi kaiken kaikkiaan hyvin. Neljässä vuodessa yritysten yhteenlaskettu liikevoitto on kasvanut yli kolmanneksen.

Kaikki toimialat eivät ole kehittyneet yhtä myönteisesti, vaan esimerkiksi kauppa-, majoitus- ja ravintolapalvelujen liikevaihto polkee paikallaan. Yksittäisiä heikosti menestyviä yrityksiä löytyy myös muilta aloilta, vaikka kehityksen yleissuunta on myönteinen.

Kaupan kannattavuutta koettelee yksinkertaisesti asiakasmäärän lasku, kun väki koko seudulla ja koko maakunnassa vähenee. Matkailun kasvusta toivotaan uutta potkua palvelualoille, mutta sillä saralla työ on Heinolassa vasta alussa, eikä nopeita tuloksia kannata odottaa.

Elinkeinoelämän rakennemuutoksesta ja menetetyistä työpaikoista huolimatta teollisuus on edelleen Heinolan hyvinvoinnin kivijalka, jonka merkitystä ei kannata aliarvioida, ja jonka toimintaedellytykset tulee säilyttää hyvällä tasolla myös tulevaisuudessa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat