Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Hyvinvointi pitää ymmärtää laajasti

Hyvinvointipalvelut ovat ikääntyvässä Suomessa yhä tärkeämpi kaupallinen toimiala. Paikallisten palvelujen lisäksi alalle muodostuu keskittymiä, jotka muodostavat kohteita kasvavalle hyvinvointimatkailulle.

Samalla hyvinvoinnin käsite on laajentunut kattamaan hyvin suuren osan ihmisen elämästä ja tarpeista, hänen henkisen ja fyysisen hyvinvointinsa osatekijöistä. Sen alle mahtuvat niin kuntoliikunta, erilaiset hoidot, harrastukset, luontoelämykset kuin silkat huvitkin.

Myös palvelujen tarjoajat pyrkivät yhdistelemään erilaisia palvelukonsepteja kokonaisuuksiksi, joiden vaikutus ja samalla houkuttelevuus olisivat enemmän kuin osiensa summa. Esimerkiksi Heinolassa on tarjolla monenlaisia hyvinvointipalveluja, joilla voi olla myös todellista matkailullista vetovoimaa, mutta ne vaativat yhteistyötä, tuotteistamista, paketointia ja uusia ideoita, jotka entisestään laajentavat tarjontaa.

Vierumäellä toimii mittava vapaa-ajan keskus, joka ei kuitenkaan ole viime vuosina ollut omistajilleen mikään kultakaivos. Yhteistyö lähiseutujen muiden hyvinvointitoimijoiden kanssa varmasti vahvistaisi Vierumäen vetovoimaa ja kannustaisi muitakin alan yrittäjiä kehittämään omaa toimintaansa.

Ihmisten hyvinvointiin kuuluvat myös työ ja raha, ja niistä Heinolassa on jo pitkään ollut jatkuva puute.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat