Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Seminaari odottaa, odottaa ja odottaa

Seminaarin alue on ollut Heinolan kaupungille jo pitkään vaikeasti hyödynnettävä voimavara. Keskeisellä paikalla sijaitseva arvorakennusten kokonaisuus jäi ensin lähes tyhjilleen, palveli sitten pari vuotta vastaanottokeskuksena ja siirtyi lopulta valtion kiinteistöyhtiöltä kiinalaisomistukseen.

Uuden omistajan on odotettu tuovan alueelle uutta elämää, kansainvälistä koulutustoimintaa. Omistajatahoilla tuntuu kuitenkin olevan niin monta rautaa tulessa, ettei Heinolan hanke nouse tärkeysjärjestyksessä kovin korkealle eikä alueen kehittämisellä ole kovin kiirettä.

Kaupparekisterissä Seminaarin alue on monen Kiinaan kytkeytyvän yrityksen osoite, mutta kadulta katsoen koko alue näyttää haudanhiljaiselta. Omistajatahot ovat pitäneet yhteyttä Heinolan kaupunkiin, mutta julkisuuteen alueen nykytilanteesta ja tulevista suunnitelmista ei ole kerrottu mitään pariin vuoteen.

Monilla paikkakunnilla on viime vuosina ihmetelty venäläisten omistamia kiinteistöjä, joiden kehittäminen on pysähtynyt pelkkään omistamiseen, ja jotka käytännössä rapistuvat paikoilleen. Seminaarin tilanne ei ole läheskään yhtä murheellinen, mutta jotain toimintaa kaupunkilaiset haluaisivat alueella lähivuosina nähdä.

Nähtäväksi jää, miten tuleva käyttö odotuksen palkitsee.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat