Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Matkailussa voi olla Järvi-Suomen vuoro

Ulkomaisten matkailijoiden vakiokohteet Suomessa ovat Helsinki ja Lappi. Pääkaupunkimme on nostanut kovasti profiiliaan 2000-luvulla, ja pohjoisen matkailua vauhdittaa erityisesti aasialaisten turistien innostus arktiseen talveen ja revontuliin.

Suomesta löytyy kuitenkin muutakin nähtävää, joka voisi kiinnostaa kaukomatkailijoita. Etsimättä tulevat mieleen ainakin Turun saaristo ja Järvi-Suomi, joiden luulisi vetävän muitakin kuin venäläisiä turisteja.

Suomalaisilla on vahva taipumus vähätellä Järvi-Suomea toistelemalla, että meillähän on melkein kaikkialla rauhaa ja hiljaisuutta, metsiä, puhtaita järviä ja kauniita rantoja, joilla kuka tahansa voi kuljeskella jokamiehen oikeudella. Niin onkin, mutta maailman suurkaupungeissa ei ole.

Lapilla on vahva brändi, jota on rakennettu tietoisesti jo vuosikymmeniä. Vähemmän tunnetulla Järvi-Suomella on paljon kirittävää, mutta määrätietoisella yhteistyöllä myös paljon voitettavaa.

Brändiksi voi riittää, että meiltä puuttuu kaikki suuren maailman humu ja ihmiskäden rakentama komeus. Padasjoki mainostaa jo itseään kuntana, jolla ei ole mitään, ja ainakin mainoksesta on tullut verkossa todella suosittu. Ehkä joku sen nähneistä löytää myös Padasjoelle...

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat