Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Trump janoaa edes yhtä onnistumista

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin presidenttikausi matelee kohti loppuaan. Suuria puheita on kuultu yllin kyllin, mutta Trump itsekin tajuaa, ettei hän pysty esittelemään mitään todellista saavutusta, joka jättäisi hänen kaudestaan myönteisen merkin historian lehdille.

Yhdysvaltain vanha teollisuus ei ole noussut kuolleista, Meksikon rajalta puuttuu luvattu muuri, eikä Amerikasta ole tullut kansainvälisen politiikassa Trumpin vaalilauseen mukaisesti jälleen mahtavaa, vaan oikukas presidentti on ajanut maansa yhä pahempaan paitsioon. Edes innokas veljeily Pohjois-Korean diktaattorin kanssa ei ole tuottanut toivottua tulosta, sopimusta Korean rauhasta ja ydinaseriisunnasta.

Trump kiukuttelee epäonnistuessaan kuin pikkulapsi, eikä hänen seuraavaa siirtoaan ole helppoa ennakoida. Arvaamattomuus tekee mahtavasta johtajasta vaarallisen, sillä hän ei tunnu täysin ymmärtävän maailmanpolitiikan mekanismeja, tapahtumien syitä ja seurauksia.

Vaalikampanjaan liittyvistä syytöksistä ja epäilyksistä huolimatta näyttää siltä, että Trump voi jatkaa virassaan kautensa loppuun asti. Hän itse haluaa johtaa Yhdysvaltoja vielä toiset neljä vuotta, eikä tavoite näytä mitenkään mahdottomalta. Republikaanien rivit ovat pysyneet koossa, ja tarpeeksi vahva demokraattihaastaja puuttuu.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat