Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Biojalostamo mittaa Heinolan vahvuudet

Heinola kilpailee Fortumin uuden biojalostamon sijoituspaikasta (IH 6.3.). Ehdolla on enää yhden käden sormilla laskettava määrä vaihtoehtoja, ja parin vuoden sisällä ratkeaa, osuuko valinta Heinolaan.

Hanke toisi kaupunkiin noin 350 miljoonan euron investoinnit ja 100–150 uutta työpaikkaa. Sen ympärille syntyisi todennäköisesti myös muuta uutta yritystoimintaa, mikä nostaisi hankkeen välilliset vaikutukset kaupungille paljon suuremmiksi.

Heinola on kärsinyt 2000-luvulla useita suuria työpaikkamenetyksiä, joiden korvaamiseksi on nykyoloissa vaikea löytää yhtä isoja kertapotteja. Kaupungin elinvoimatoimen työsarka on pieninä murusina maailmalla, ja biojalostamon kaltainen investointi on niiden joukossa melkoinen kultakimpale.

Biojalostamon sijoituspäätös mittaa monessa suhteessa Heinolan vahvuudet. Kuinka paljon lopulta painaa kaupungin sijainti valtateiden varrella ruuhka-Suomen kuluttajien ja Järvi-Suomen metsävarojen rajalla? Mikä ovat kaupungin kyky tehdä kokonaisvaltaisesti ja yhteen hiileen puhaltaen työtä hankkeen eteen, jotta se nousisi Fortumin ykkösvaihtoehdoksi?

Isoa kalaa pyytäessä ei kuitenkaan auta unohtaa, että syödä pitää, vaikkei lohta saisikaan. Aivan yhtä tärkeää, ellei tärkeämpää kuin biojalostamon tavoittelu, on työ, joka luo Heinolan nykyisille ja uusille yrityksille pysyvän hyvän toimintaympäristön.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat