Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Sipilän kestävyys petti kalkkiviivoilla

Politiikan untuvikkona Suomea uudistamaan lähtenyt pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osoitti lähes neljä vuotta melkoista sitkeyttä. Osin asiattomastakin arvostelusta huolimatta hän jaksoi vuodesta toiseen hinata eteenpäin hallituksen tavoitteita, joista suurin ja tärkein oli sote-uudistus. Vasta soten kaatuessa pääministeri löi hanskat tiskiin ja pyysi hallituksen eroa.

Sipilän eroa voi pitää yhtä hyvin aitona vastuunkantona kuin poliittisten säälipisteiden keruuyrityksenä. Vaalien jo lähetessä hallituksen erolla ei ollut suurta merkitystä, lähinnä mielenosoituksen arvo. Siihen asti, kunnes uusi hallitus vaalien jälkeen saadaan kokoon, maata johtaa edelleen pääministeri Sipilä, joskin poliittiselta painoarvoltaan pahasti kevenneenä.

Hallituksen ero ja galluplukujen suunta kiihdyttävät arvailuja, vaihtavatko sekä keskusta että kokoomus seuraavassa käänteessä puheenjohtajaa. SDP:n vaalivoitto alkaa jo näyttää varmalta, ja on hyvin vaikea kuvitella ainakaan Sipilää todennäköisen pääministerin Antti Rinteen apumieheksi seuraavaan sote-yritykseen.

Suomalaisen politiikan arvaamattomuus on viime vuosina lisääntynyt, mutta ainakin yksi asia on varma: sosiaali- ja tervey-denhuollon uudistamisurakka odottaa myös seuraavaa hallitusta, istuivat siinä mitkä puolueet tahansa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat