Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Suomalaistoiveet nousevat F1-sarjassa

Formula 1 -kisat nousivat Mika Häkkisen ensimmäisen maailmanmestaruuden aikoihin vuonna 1998 lähes kansallislajiksi, moottoriurheilussa perinteikkäämmän rallin rinnalle ja ohikin. F1-kisat esitettiin vielä siihen aikaan ilmaiskanavalla, ja katsojaluvut olivat valtavat.

Suorien lähetysten siirtyminen maksukanavalle ja suomalais-menestyksen vaisut vuodet ovat heikentäneet formuloiden asemaa koko kansan lajina, mutta tilanne voi muuttua hyvinkin äkkiä. Kahden osakilpailun jälkeen näyttää siltä, että Valtteri Bottas taistelee tällä kaudella mestaruudesta, eikä mikään kohota suomalaisten lajirakkautta yhtä tehokkaasti kuin omien edustajien menestys.

Meistä suomalaisista on sanottu, ettemme ole urheiluhulluja, vaan menestyshulluja. Olemme valmiit sulkemaan suosioomme minkä tahansa lajin tai vaikka keksimään uuden, kunhan meikäläiset menestyvät siinä mahdollisimman näyttävästi.

Formuloilla on jo suomalaisperinteitä, eikä esimerkiksi Kimi Räikkösen suosio ole kärsinyt maailmanmestaruuden jälkeisestä heikommasta menestyksestä. Fanitkin ymmärtävät, että millä tahansa autolla ja missä tahansa tiimissä ei mestaruutta voi voittaa, oli kuljettaja miten hyvä tahansa. Kyseessä on joukkuelaji, vaikka se usein unohtuukin, kun suomalainen nousee palkintopallille ja Maamme-laulu kajahtaa yli varikon.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat