Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Pääsiäinen antaa aikaa hiljentymiseen

Tänään kiirastorstaina Suomi alkaa vähitellen hiljentyä pääsiäisen viettoon. Pyhäpäivät eivät enää pysäytä arkista elämänmenoa samalla tavoin kuin ennen, mutta tarjoavat kuitenkin useimmille ihmisille mahdollisuuden jättää työkiireet sivuun ja rauhoittua muutamaksi päiväksi miettimään aivan muita asioita.

Kirkoissa pääsiäinen on suuri juhla, jonka hengellinen sisältö edustaa kristinuskon vahvinta ydintä. Vaikka useimpien ihmisten pääsiäisen vietto on jo täysin maallistunut, kutsuu ylösnousemuksen sanoma edelleen sanankuulijoita pääsiäisyön tai -aamun jumalanpalvelukseen.

Hiljentyminen voi olla ihmiselle hyväksi ilman uskonnollista kokemustakin. Vaalihulinan ja vappuhulinan välillä kenen tahansa on terveellistä pysähtyä hetkeksi miettimään, miten hän aikoo jatkaa elämässä eteenpäin: Tarjoaako heräävä kevät kenties mahdollisuuden uuteen, parempaan elämään, vai jatkuuko kaikki kuten ennenkin?

Kevät on uusien alkujen ja uusien hankkeiden aikaa: Joku kirmaa kuntolenkille, toinen kuoputtaa puutarhaa, kolmas suunnittelee mökkiremonttia. Ajatus lähestyvästä kesästä antaa ihmisille voimaa, joka purkautuu ahkerana toimintana.

Senkin keskellä on hyvä muistaa välillä levätä ja hiljentyä, kun siihen on tilaisuus, vaikkapa nyt pääsiäisenä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat