Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Kylpylälle löydettävä arvoistaan käyttöä

Heinolan kaupunki on käynnistänyt tarjous- ja ideakilpailun entisten kylpylärakennusten ja entisen Maaherran­kadun päiväkodin eli Malinin talon uudesta käytöstä. Molem­mat kiinteistökokonaisuudet ovat odottaneet käyttö­ratkaisuja useita vuosia, eikä kummankaan kunto ole odottaessa ainakaan parantunut.

Kaupunki on selvästikin valmistellut kilpailun asianmukaisella huolella. Taustamateriaalit ovat perusteelliset, eikä rakennusten kunto jää millään lailla epäselväksi. Mielenkiintoista onkin nähdä, kuinka paljon mahdolliset kiinteistöjen kehittäjät ovat valmiita maksamaan rakennuksista, jotka vaativat mittavia korjauksia.

Suojeltujen rakennusten kunnostaminen ja kunnossapito vaativat, että niille löytyy pysyvää, tuottavaa käyttöä. Keskeinen ja arvokas ympäristö rajoittaa lisärakentamista etenkin kylpylän tontilla.

Kaupungin kannalta on varmasti tärkeintä löytää luotettava toimija, jolla on uskottavat suunnitelmat alueen kehittämisestä ja rahkeet niiden toteuttamiseen. Hyväkään idea ei ole euronkaan arvoinen, jos se ei käytännössä johda mihinkään.

Kilpailulle on annettu riittävästi muttei onneksi määrättömästi aikaa. Heinäkuun lopussa pitää ideoiden ja tarjousten olla pöydällä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat