Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Keskustalla monta kehittämisongelmaa

Hämeenmaan Prisma-hanke on tönäissyt uutta vauhtia myös Heinolan keskustan kehittämisestä käytävään keskusteluun. Moni näkee moottoritien varteen kaavaillun Prisman uhkana keskustan kivijalkakaupoille, joilla riittää muutenkin haasteita.

Ostosvuodosta Lahteen on puhuttu Heinolassa jo vuosikymmeniä, ja huoli siitä on vain syventynyt Holman Prisman ja Kariston kauppakeskuksen avautumisen jälkeen. Ostoseurot vuotavat myös verkkokauppaan, osin jo ulos Suomestakin.

Ikääntyvä väestö asioi mielellään lähiliikkeissä, mutta sen kysyntä ei kannattele kaikkia toimialoja. Toiset palvelut kasvavat, toiset kuihtuvat. Myös yrittäjät ikääntyvät, eivätkä markkinat juuri houkuttele jatkajia. Kun torin varrella on tyhjiä näyteikkunoita, ei keskustalla mene hyvin, sen kertoo maalaisjärkikin.

Kaikki nämä ongelmat on Heinolassa tiedetty ja niiden vakavuus tajuttu jo pitkään. Pulmana ei ole ongelmien tunnistaminen vaan niiden ratkaiseminen. Uudet katukiveykset ovat hyvä alku, mutta mitä muuta kaupunki voisi ja mitä sen pitäisi tehdä keskustan elinvoiman säilyttämiseksi?

Kaupungin ja yrittäjien pitäisi nyt yhdessä pohtia, mihin Heinolan rahkeet riittävät, ja siirtyä nopeasti sanoista tekoihin. Keskustan palvelut ja niiden puitteet ovat yhä hyvät, mutta kiihtyvän kuihtumisen kierre on jo alkanut.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat