Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

HPK:n mestaruus luo uskoa pikkuseuroille

Kärppien ja Tapparan viiden vuoden valtakausi jääkiekon Liigassa päättyi viime lauantaina HPK:n voitonjuhliin. Liigan pienimpiin seuroihin kuuluva ”Kerho” venyi alakynnessä taistellen loppuottelusarjan seitsemännen pelin voittoon ja mestaruuteen, jota tuskin kukaan uskalsi ennen kauden alkua ennustaa.

HPK:n suoritus antaa uutta uskoa Liigan muille pikkuseuroille, joista KooKoo, Jukurit ja Sport eivät ole koskaan päässeet lähellekään vastaavaa saavutusta. Nyt ne saivat tervetulleen todisteen siitä, ettei liigamenestys ole vieläkään kiinni pelaaja-budjetista, vaan vahvalla joukkuepelillä daavidit voivat yhä kaataa tähtiä vilisevät goljatit. HPK:lle mestaruus ei ole edes ensimmäinen, vaan se juhli kultaa jo vuonna 2006.

HPK:n voiton pitäisi rohkaista myös Heinolan Peliittoja, jotka puolestaan kuuluvat Mestiksen köyhälistöön. Tosin Mestiksessä nähtiin jo toissa kaudella vieläkin kovempi temppu, kun lähes vastaavalla minibudjetilla pelannut Keuruun KeuPa juhli sarjan mestaruutta.

Pikkuleijonien MM-turnaus oli tänä vuonna pettymys, mutta isot Leijonat lähtevät MM-kisoihin jälleen kerran taistelemaan kullasta. Kun maailmanmestaruus viimeksi ratkottiin Slovakiassa, päättyi turnaus mestari Suomen upeaan 6–1-voittoon Ruotsista.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme