Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Tapahtumat kertyvät sumaksi joka vuosi

Viime viikonloppu oli Itä-Hämeessä täynnä päällekkäisiä tapahtumia, jotka jakoivat keskenään seudun muutenkin vähäisen, tähän aikaan vuodesta tosin jo kesäasukkailla vahvistetun yleisön.

Sama suma toistuu joka vuosi kolmena tai neljänä kevään ja kesän viikonloppuna. Tapahtumajärjestäjien ja yleensä ihmisten aktiivisuus tuntuu noudattavan yhteistä rytmiä, joka tuottaa menokalenteriin rinnakkain ylivilkkaita ja lähes tyhjiä viikonloppuja.

Heinolassa on jo vuosia puhuttu toisaalta tapahtumien sijoittamisesta suunnitellusti hajalleen niin, etteivät ne söisi toisiaan, toisaalta niiden niputtamisesta niin, että ne tukisivat toisiaan ja houkuttelisivat mahdollisesti yleisöä kauempaakin. Kun eri tapahtumien takaa löytyy monta eri toimijaa, on kumpaakaan periaatetta vaikea toteuttaa.

Kesätapahtumien suuri haaste on, että niiden pitäisi yhtaikaa säilyttää tuttu ja turvallinen perinteisyytensä ja uudistua silti joka vuosi tuoreiksi ja raikkaiksi. Kun tapahtumat kuitenkin usein järjestetään mitättömillä budjeteilla, vaatii niiden elävinä pitäminen jatkuvaa ideointia ja talkoohenkeä, jota pieniltä paikkakunnilta löytyy vain rajallinen määrä. Rajallinen on myös yleisö. Yllättävän suuri osa ihmisistä ei koskaan käy näyttelyissä, konserteissa tai yleisötapahtumissa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme