Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

MM-loppuottelujen kirous alkaa murtua

Suomi otti sunnuntai-iltana askeleen, jonka jälkeen se voi pää pystyssä todeta kuuluvansa suurten kiekkomaiden joukkoon. Liigarunkoon euroseuroista haalittu nuori ja kokematon joukkue piti päänsä kylmänä kovimmassa mahdollisessa paikassa ja taisteli jatkuvassa alakynnessä sitkeästi loppuun asti. Mestaruus on Suomen kolmas, ja varmasti makein.

Suomi on ennenkin venynyt kisoissa yllätyksiin, mutta loppuottelussa se on vain harvoin pystynyt esittämään parasta peliään. Ennen eilistä kultajuhlaa Suomella oli tilillään vain kaksi voitettua finaalia kymmenestä pelatusta. Tärkeimmässä pelissä se oli pystynyt voittamaan vain Ruotsin vuonna 1995 ja vuonna 2011.

Oliko Bratislavan ihme ainutkertainen vai alkaako Suomen finaalikirous viimeinkin kirvota? Tänä vuonna nuori leijonalauma pääsi aloittamaan kisat harvinaisen paineettomassa tilassa, joukkueena, jolta ei uskallettu odottaa mitään. Se kuitenkin kesti myös odotusten kasvun taivaankorkuisiksi, ja antoi kovan työnäytteen erityisesti välierässä Venäjää vastaan. Kanada-ottelu ei enää ollut yhtä huikea, mutta tällä kertaa vähempikin riitti mestaruuteen.

Kakko, Mörkö, Lankinen... Joka kisoilla on sankarinsa, mutta tämä oli ennen kaikkea joukkueen voitto.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme