Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Nelostien uusia pelti-poliiseja turha potkia

Ensimmäinen uudenlainen, aiempaa tehokkaampi nopeusvalvontakamera otettiin käyttöön viime torstaina Kuutostiellä Kouvolassa. Kuutostieltä valvonta laajenee lähiaikoi­na Nelostielle Lusin ja Vaajakosken välille, jossa uudet valvontatolpat jo odottavat kameroita.

Monet autoilijat inhoavat peltipoliiseja ja leimaavat niiden käytön kohtuuttomaksi kyttäämiseksi, joka rankaisee kunnollisia autoilijoita satunnaisista pikkuvirheistä. Kameratolppiin kohdistuu sillloin tällöin suoranaista ilkivaltaa töhrimisestä ja kolhimisesta ampumiseen ja tänä kesänä jopa räjäyttämiseen.

Autoilijoiden on kuitenkin turha potkia tolppia, sillä niiden hyödyt ovat kiistattomat. Kamerat – ja jopa tyhjät tolpatkin – laskevat ajonopeuksia, parantavat liikenneturvallisuutta, vähentävät onnettomuuksia ja säästävät ihmishenkiä. Yhteiskunnalle kertyvät tulot ja kolarien torjunnasta koituvat säästöt kattavat kirkkaasti tolppien hankinnan ja kameroiden ylläpidon kustannukset.

Peltipoliiseja on lähivuosina tulossa runsaasti lisää ympäri maata. Itä-Hämeen pääväylät lukuun ottamatta Kantatie 46:n remontissa olevaa osuutta on jo reunustettu kameroin, ja mikäli kamerahankintojen tahti jatkuu nykyisenä, saattavat valvontatolpat ilmestyä ensi vuosikymmenellä myös Heinolan kirkon­kylän ja Uimilan välille.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat