Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Kunnianosoitukset eivät ole turhia

Heinolassa kastettiin viime viikonloppuna uusi unikeko, Sysmässä julkistettiin uusi Linta. Molemmilla kunniatitteleillä on jo pitkä perinne, mikä antaa niille erityistä painoarvoa. Pääsy valittujen listalle ei ole vain hetkellinen piipahdus julkisuuden valokeilassa, vaan liittää tittelin saajan pitkään oman yhteisönsä arvostamien henkilöiden ketjuun.

Etenkin Heinolassa erilaisia titteleitä on jaossa useita, unikeon lisäksi esimerkiksi Vuoden heinolalainen, Heinolan Hemmo ja Vuoden Uuno. Valinnat osuvat helposti samoihin kunnostautuneisiin kaupunkilaisiin, joille voi kertyä vuosien mittaan montakin titteliä.

Rinnakkaisten ja osin kriteereiltään päällekkäisten tittelien mielekkyydestä voidaan olla monta mieltä, mutta tunnustusten jakaminen sinänsä on erinomainen tapa nostaa esille kotikunnan hyväksi tehtyä työtä ja sen tekijöitä. Usein palkittujen nimet ovat kaikille ennestään tuttuja, mutta joskus kunniatitteli nostaa esille ihmisiä, jotka eivät muuten saisi ansaitsemaansa tunnustusta.

Tittelien jakajien kannattaa miettiä tarkkaan, kenelle he kunniaa jakavat. Kun valinta tuntuu myös yleisöstä oikeaan osuneelta, se luo myönteistä kotiseutuhenkeä ja yhteisöllisyyttä, joka on nykyisessä korostetun yksilöllisyyden ilmapiirissä arvokas voimavara.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme