Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Kylpylän ideakisan jatkoaika paikallaan

Heinolan kaupunki päätti viime viikolla jatkaa Kylpylänpuiston ideakilpailun määräaikaa, jotta kisan sato muodostuisi runsaammaksi ja mahdollisesti paremmaksikin. Jatkoaika on oikea ratkaisu, sillä monen vuoden odottelun jälkeen viikot ja kuukaudet eivät enää merkitse mitään, kun on kysymys yhden Heinolan keskustan tärkeimmän alueen tulevaisuudesta.

Rantapuisto, venelaiturit, kesäteatteri, satama, rantaravintolat ja Kylpylän alue uimarantoineen muodostavat kesä-Heinolan kruununjalokiven, jossa vanhat kylpylärakennukset ovat nykykunnossaan ikävä tahra. Tyhjät, rapistuvat rakennukset niin keskeisellä paikalla eivät kuulu hyvään asuinympäristöön, vaan niille pitää löytää arvoistaan käyttöä. Lähinnä tulee mieleen asumis- tai matkailukäyttö. Eniten lisäarvoa kaupungille toisi ratkaisu, jossa kylpylästä muodostuisi Heinolan matkailutarjontaa jollain lailla täydentävä palvelualue.

Kylpylänpuiston alue tarvitsee pitkäjänteisen ja idearikkaan kehittäjän, jonka rahoitus on kunnossa. Muuten on vaarana, että lupaukset uudesta elämästä jäävät yhtä tyhjiksi kuin Seminaarin alueella, joka vain uinuu tyhjillään vuodesta toiseen.

Kaupungin rahkeet eivät rakennusten kalliisiin remontteihin riitä, sillä kaikki liikenevät varat ja enemmänkin on nyt sidottu lähivuosien suuriin kouluhankkeisiin.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat