Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Itä-Häme tarjoaa halpoja asuntoja

Itä-Hämeen kuntien asuntojen hinnat ovat todella matalat, jos niitä verrataan kasvukeskusten hintatasoon. Taloussanomat vertaili viime viikolla vanhojen kerrostaloasuntojen neliöhintoja viime vuoden asuntokaupoissa, ja tulokset olivat paljon puhuvat: Helsingin asuntojen hinnat nousevat, jopa monien maakuntakeskusten kuten Lahden hinnat laskevat.

Kun kerrostaloneliö maksoi Helsingissä 4 205 euroa ja Jyväskylässä 1 826 euroa, jäi sen hinta Lahdessa 1 658:aan ja Heinolassa 994 euroon. Mikkelin neliöhinta oli 1 607, Kouvolan vain 1 123 euroa. Hieman Heinolaa pienemmässä Forssassa neliö maksoi 1 078, hieman suuremmassa Varkaudessa 733 euroa.

Sysmässä neliön hinta oli 858, Joutsassa 662 ja Hartolassa 642 euroa. Lukuihin kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella, sillä kun kauppoja on vähän, jää keskihintojen luotettavuus heikoksi. Pertunmaan ja Luhangan kauppamäärät olivat viime vuonna niin pienet, ettei Tilastokeskus julkistanut lainkaan keskihintoja.

Itä-Hämeen elinvoimasta hinnat kertovat ikävää tarinaa, mutta tilanteessa voi nähdä myös myönteisen puolen. Jos ihminen ei halua eikä hänen tarvitse asua kasvukeskuksessa tai sen lähellä, tarjoaa Itä-Häme todella edullisia asuntoja. Ongelma kuitenkin on, että alueen vanhoista kerrostaloista suurin osa on hissittömiä, mikä pudottaa pois ison osan mahdollisista ostajista.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat