Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Yrittäjien haasteet kasvavat seudulla

Tänään vietetään jokavuotista Yrittäjän päivää. Kunnissa on valittu Vuoden yrittäjät, joita yrittäjäyhdistykset juhlivat kukin tavallaan ja ajallaan. Päivä muistuttaa joka vuosi siitä, että Itä-Hämeestä löytyy niin vakaata suurteollisuutta, menestyneitä kasvuyrityksiä, pitkän päivätyön tehneitä puurtajia että innokkaita uusien yritysten perustajia.

Seudun raskaan teollisuuden kivijalka on viime vuosikymmeninä murentunut murto-osaan entisestä, mutta tilalle on noussut pienempiä, erikoistuneempia ja kauempaa kasvunsa hakevia yrityksiä. Itä-Hämeen sijainti voi olla yritykselle alasta ja markkinoista riippuen etu tai haitta, mutta monilla aloilla toimipaikan fyysisellä sijainnilla tietyn maan sisällä ei ole enää mainittavaa merkitystä yrityksen toiminnalle.

Sijainnista riippumattomille yrityksille Itä-Häme tarjoaa hyvät yhteydet ja kohtuuhintaisia liike- ja teollisuustiloja ja -tontteja. Paikallisista markkinoista elävien yrittäjien haasteet sen sijaan kasvavat koko ajan, kun väki ikääntyy ja vähenee. Eläkeläiset ovat monille aloille hyviä asiakkaita, mutta ostajakunnan kutistuminen näkyy silti kassakoneen nauhalla.

Yrittäjäksi ryhtyminen vaatii rohkeutta, osaamista ja loputtomasti työtä. Moni hyvä yritys on viime vuosina lopettanut toimintansa jatkajan puutteessa, ja moni odottaa yhä sukupolvenvaihdosta, joka on jo vuosia myöhässä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat