Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Markkinat ovat Hartolan ylpeys

Hartolan keskusta täytyy tänään jälleen kerran markkina­väestä, jota Suomen suurin yksipäiväinen markkina­tapahtuma jaksaa houkutella vuodesta toiseen. Monelle lähikuntien asukkaalle ja kauempaakin saapuvalle Hartolan markkinat ovat jokasyksyinen perinne, jota ei voi jättää väliin.

Hartolan markkinoiden tarjonnassa ei ole varsinaisesti mitään aivan erityistä: pelejä ja huveja, ruokaa, juomaa ja tavaraa, välillä pientä ohjelmaa. Kun kaikkea kuitenkin on todella paljon, ja kun kaikki tehdään tarpeeksi hyvin, syntyy kaikkia aisteja kutkuttavasta sekoituksesta lajissaan ainutlaatuinen markkinaelämys.

Yksi Hartolan markkinoiden erityispiirre on, miten ne tavallaan nielaisevat vuorokaudeksi koko paikkakunnan, katkaisevat satojen metrien matkalta molemmat pääkadut ja täyttävät torin, pihat, jalkakäytävät, ajoradat ja pysäköintialueet monenkirjavalla markkinahulinalla, jonka keskellä ei uskoisi Hämeessä olevansakaan.

Hartolan markkinat on aidosti suomalainen karnevaali, josta Itä-Hämeen kuningaskunta tunnetaan koko Suomen markkinakauppiaiden ja puolen Suomen markkinakansan keskuudessa. Vaikka markkinoiden humu kestää vain yhden päivän, ilman niitä Hartola ei olisi Hartola.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat