Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Kiinteistöongelmat painavat seurakuntia

Tainionvirran seurakunta joutuu ratkaisemaan, mitä se tekee Sysmän Olavinrannan leirikeskukselle. Olavinrannan majoitusrakennus on jouduttu asettamaan sisäilmaongelmien vuoksi käyttökieltoon, eikä siellä voida järjestää enää yöpymistä vaativia tapahtumia, kuten rippileirejä.

Olavinrannan korjaus olisi kallis hanke, eikä se ole Tainionvirran seurakunnalle välttämätön. Seurakunnalla on toinenkin, Hartolan seurakunnalta periytyvä Kompelonlahden leirikeskus, joka on ainakin toistaiseksi käyttökunnossa.

Tainionvirran seurakunta syntyi, jotta kirkon toiminta Sysmän ja Hartolan alueilla saisi taloudellisesti leveämmät hartiat. Kirkollisveron tuotto laskee jatkuvasti väen vähetessä, eikä entisen toiminnan ja kiinteistömassan ylläpito ole enää kaikilta osin mahdollista.

Nyt noita hartioita tarvitaan, kun Sysmän kirkko odottaa korjausta ja muut kiinteistöt ratkaisuja tulevasta. Mahdottomiin eivät rahkeet riitä, sillä kahdesta köyhästä ei tullut yhdistymälläkään yhtä rikasta.

Heinolassa seurakunta toimii osin vuokratiloissa, koska seura­kuntakeskus ja Kurenniemen leirikeskus eivät ole käyttökunnossa tai edes kohtuukuluin korjattavissa. Pysyvä tila­ratkaisu antaa vielä odottaa itseään, sillä veroeurot ovat tiukalla myös Heinolassa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme