Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Mäntylä-ratkaisulla alkaa olla jo kiire

Heinolassa on monta vuotta keskusteltu vain kouluista, mutta pohdittavana on toinenkin iso palveluratkaisu, vanhusten asumispalvelujen järjestäminen. Mäntylän vuokrasopimus Valolinnassa päättyy keväällä 2021, ja tulevia järjestelyjä koskevilla päätöksillä alkaa jo olla kiire. Valtion sote-remontin odottelu ei enää tule kysymykseen, vaan Heinolan pitää toimia itse ja omista lähtökohdistaan.

Vanhusten asumispalvelujen tarve kasvaa lähivuosina valtavasti, eikä Heinolan nykyinen tarjonta riitä kovin pitkälle. Kaupunkiin on rakennettava lisää hoivatiloja, ja avuksi tarvitaan myös yksityisiä toimijoita. Kysymys ei ole valinnasta julkisen ja yksityisen palvelutarjonnan välillä, vaan mahdollisimman toimivan yhdistelmän rakentamisesta.

Palvelutarpeen kasvuun olisi pitänyt valmistautua jo aiemmin, koska se on ollut tiedossa jo vuosikymmeniä, mutta vieläkään ei ole liian myöhäistä. Kaupunki on lähtenyt viisaasti valmistelemaan koko mahdollista keinovalikoimaa, jotta sote-toimen työkalupakissa riittää välineitä, kun ratkaisut tulevat eteen.

Valolinnassa riittää neliöitä, mutta laitosmainen vanha sairaala ei tarjoa asumispalveluille kovin hyviä puitteita. Väliaikaisratkaisuna se on toiminut tyydyttävästi, mutta nyt vanhuksille pitäisi saada paremmin tulevia tarpeita vastaavat tilat.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat