Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Haihatuksen jatko on hyvissä käsissä

Joutsalainen Taidelaitos Haihatus on 20 vuodessa vakiinnuttanut asemansa ensin kuvataiteen kesänäyttelypaikkana, sitten ympärivuotisena taiteen tyyssijana ja taiteilijaresidenssinä, joka on tuonut Joutsaan mielenkiintoisia taiteentekijöitä sekä muualta Suomesta että maailmalta.

Merja Metsäsen ja Raimo Auvisen kuoltua Haihatuksen tulevaisuus näytti epävarmalta, mutta heidän perintönsä osoittautui niin vahvaksi, että taidelaitos pystyy jatkamaan myös ilman perustajiaan. Vetäjän roolin ottaa uusi omistaja, taiteen monitoimimies Risto Puurunen, joka haluaa laajentaa Haihatuksen perinteistä kuvataidepainotusta entistä enemmän myös muille taiteen aloille.

Haihatuksen uudessa alussa Puurusella on tukenaan vahva joukko erilaisia taiteentekijöitä. Taidelaitos on vuosien varrella luonut ympärilleen yhteisön, joka pystyy vaikka mihin, kun joku vain ottaa organisaattorin roolin ja talousvastuun kantaakseen. Puurunen voi tukeutua myös oman työnsä kautta tuntemiinsa ihmisiin, jotka tuovat varmasti uutta virtaa myös Haihatukseen.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Haihatuksen tulevaisuus on hyvissä käsissä. Taidelaitoksen hyvä henki elää, kesänäyttelyt jatkuvat ja Joutsa säilyttää kulttuurielämänsä tunnetuimman kiintopisteen.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat