Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Asuntomarkkinoilta myös hyviä uutisia

Suomen asuntomarkkinoita koskevat uutiset ovat tänä syksynä olleet mollivoittoisia. Suurimmassa osassa maata hinnat laskevat, eikä kauppa silti käy. Synkimmän ennusteen mukaan jopa puolet asuntokannasta on muuttumassa arvottomaksi, kun kysyntä keskittyy harvoihin kasvukeskuksiin.

Paikalliset tilastot antavat kuitenkin tilanteesta valoisamman kuvan. Heinolan asuntokauppa kasvoi alkuvuonna 15 prosenttia vuoden takaisesta, vaikka koko Päijät-Hämeessä myyntikäyrä näyttää loivasti alaspäin.

Heinolan vetovoimaa lisää kasvukeskuksia halvempi hintataso, joka houkuttelee aktiivisia eläkeläisiä hankkimaan edullisen kaupunkiasunnon läheltä kesämökkiään. Tulijat tahtovat asettua lähelle palveluja, keskustaan tai Niemelään.

Eläkeläiset ovat Heinolaan lämpimästi tervetulleita, mutta kaupungin tuleva kehitys vaatisi myös nuoria tulomuuttajia. Heillä riittäisi kuntoa asua myös kaupungin lukuisissa hissittömissä kerrostaloissa, joiden kauppa ei käy, vaikka hinnat ovat pohjalukemissa.

Heinolassa ei ole löytynyt tarvittavaa intoa rakentaa hissejä vanhoihin kerrostaloihin, vaikka valtion tukea on ollut tarjolla jo vuosikausia. Kuitenkin juuri hissi tai sen puute voi ratkaista, säilyykö asuntojen arvo, vai odottaako taloa nopea purku.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat